Kamaszfiú késelt meg több embert egy angliai iskolában

Vágólapra másolva!
Egy 17 éves fiú egy éles tárggyal megkéselt több embert az egyik sheffieldi iskolában. A fiút elfogták és gyilkossági kísérlet miatt indítottak ellene eljárást.
Vágólapra másolva!

Az egyik sheffieldi iskolában szerda reggel, 8 óra 50 perc körül egy 

17 éves fiú megsebesített két férfit és egy gyereket egy éles tárggyal.

 A támadás nem sokkal az után történt, hogy az iskolában új igazgatót neveztek ki. 

A két felnőttet és a gyereket is ellátták a helyszínen, könnyebben sérültek meg. A fiút elfogták, a rendőrök pedig valószínűleg egész nap az iskola környékén maradnak. 

Az eset után az iskolát lezárták, a diákok, tanárok és a többi dolgozó is biztonságban van - írja a Daily Star.  

Az Origo megírta, hogy hétfőn reggel, a bőnyi általános iskolában, az első óra után egy hatodikos lány hátulról leszúrta az osztálytársát egy késsel. A megszúrt lány életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopter vitte kórházba. Mostanra túl van az életveszélyen, stabil az állapota de még az intenzíven kezelik. 

Mint kiderült, a késelő lány halállistát írt, amire pirossal írta fel azoknak a nevét, akiket meg akart ölni, zölddel pedig azokét, akiket nem. A családjában rendszeresek voltak a viták, az apja többször meg is verte az anyját. A támadás előtti hétvégén is kint voltak náluk a rendőrök. A lányt a bíróság egy hónapra letartóztatta, amit javítóintézetben kell letöltenie. Az Origónak a lányok egyik osztálytársa elmondta, hogy a támadás után meg az ajtó is véres volt. Az megkéselt Mirella anyja elmodta a Kisalföldnek, hogy nem haragszik késelő lányra. 

Korábban egy győri diák a tanárára támadt, miután számára rossz jegyet kapott az egyik dolgozatára. Az óra előtt pár felszerelését odaadta az osztálytársainak, hogy neki már ezekre nem lesz szüksége. Óra közben kivitte a tanárnőnek a füzetét, hogy valamit megmutasson benne, majd hátulról megszúrta. A nőt kórházba vitték, meg kellett műteni. 

Egy I. kerületi iskolában egy fiú támadt rá az egyik osztálytársára az egyik szünetben.Többször nyakon szúrta a fiút, aki súlyosan megsérült. A támadás után elfogták, a táskájában találtak még egy ollót és egy kalapácsot is. A diák régóta tervezte a támadást.