Tinédzserek vertek halálra az utcán egy férfit Németországban

Vágólapra másolva!
Egy héttel ezelőtt három tinédzser brutálisan összevert egy 33 éves férfit, aki négy nappal a verekedés után belehalt súlyos fejsérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Sajtóinformációk szerint a férfi hajnali fél kettő körül a kutyájával volt kint és vele volt enyhén értelmi fogyatékos társa is, aki ugyanabban a házban lakik. Úgy tudni, a fiatalok akkor támadták meg a férfit, mikor az megvédte barátját, aki ellen eredetileg indult a támadás.

A BILD szerint a bűncselekményről videófelvétel is készült, amelyet egy szemtanú a lakásából filmezett. A felvételt a rendőrség lefoglalta.

A Welt szerint a három fiatal - két 14 és egy 16 éves - , akiket a rendőrség többször is kihallgatott, még mindig szabadlábon van.

Az eljáró nyomozati bíró nem feltételezett gyilkossági szándékot, a bűncselekményt eredetileg közös veszélyes testi sértésként értékelte, és ezért nem adott ki elfogatóparancsot a fiatalkorúakkal szemben a fiatalkorúakról szóló törvény 72. §-a szerinti szigorúbb előzetes letartóztatási feltételek alapján

 - mondta el a főügyész a BILD-nek.

Vagyis minden brutalitás ellenére az elkövetők túl fiatalok ahhoz, hogy előzetes letartóztatásba kerüljenek, és a legsúlyosabb fejre irányuló támadások nem utalnak gyilkossági szándékra.

A nyomozás előrehaladtával a magdeburgi ügyészség most újabb letartóztatási kérelmet vizsgál - írja a Spiegel.