Lebénult, megvakult és beszédképtelen lett egy diák egész életére, mert csoporttársai durván leitatták

Vágólapra másolva!
Majdnem az életébe került a Missouri Egyetem hallgatójának az egyetemi buli. Olyan töménytelen mennyiségben fogyasztott alkoholt barátai hajszolására, hogy lebénult, mozgás és beszédképtelen, továbbá vak lett.
Vágólapra másolva!

Ryan P. Delanty-nak maradandó agykárosodást is szenvedett. A fiatalokat, akik ivásra kényszerítették, letartóztatták, fél évre rácsok mögé kerültek.

A diák feladata az volt, hogy csövön keresztül megigyon 1,75 liter vodkát.

Ryan egyből zavarodottá vált, elájult, elkékült, így azonnal mentőt hívtak hozzá. Kórházba került, ám időközben annyi időre leállt a szíve, hogy komoly agykárosodást szenvedett. A vizsgálatok szerint a véralkoholszintje a maximális hatszorosa volt - írja a Ripost.

Ryan azóta a szüleivel él, napi 24 órás segítségre van szüksége, orvosi számláinak költsége már a két millió dollárt (711 millió forintot) is elérték. 

Családja a történtek miatt bíróságra ment és beperelte a társaságot, illetve annak 23 tagját. A tárgyalás során azonban az is kiderült, hogy az alkohol mellett a fiatalok kokaint és marijuanát is fogyasztották, miközben inzultálták egymást, ha nem vállaltak be egy feladatot.

Ryan esete mellett ugyanis olyanokat is követeltek a résztvevőktől a buli alatt, hogy drága dolgokat vegyenek nekik, illetve volt, akit egy törött üvegekkel teli szemeteskukába kényszerítettek. 

Ryant a családja már korábban kérlelte, hogy hagyja ott a testvériséget – írja a LadBible.