Halottnak nyilváníttatta magát egy férfi, hogy ne kelljen tartásdíjat fizetnie

Vágólapra másolva!
A 39 éves amerikai férfinak sikerült hivatalosan is alátámasztania saját halálát - derült ki az Egyesült Államok Kentucky bíróságához benyújtott vádpontból.
Vágólapra másolva!

A férfi ellopta egy orvos adatait, és ezek segítségével hozzáfért a hawaii halálozási nyilvántartási rendszerhez 2023 januárjában. A Daily Mail szerint több kormányzati adatbázisban is elhunytként szerepelt, miután „magát jelölte ki orvosi minősítőnek” és igazolta a halálát. 

Azért rendezte meg a saját halált, hogy ne kelljen a 100 ezer dolláros (35 millió forintos) gyerektartási díjat fizetnie a feleségének. 

 

A férfi ellen 2023 novemberében ötrendbeli számítógépes csalás és háromrendbeli személyazonosság-lopás miatt emelt vádat a bíróság. Azzal vádolták, hogy illegálisan hozzáfért Arizona, Hawaii, Vermont és Milestone állami weboldalaihoz. 2020-ban és 2023-ban két hitelszámlát nyitottak hamis társadalombiztosítási számmal. 

2024. március 29-én bűnösnek vallotta magát. Azt is elismerte, hogy 

kormányzati és vállalati hálózatokat tört fel, ahonnan információkat lopott el és megpróbálta eladni

 a hálózatokhoz való hozzáférést online vásárlóknak - írja a Sky News. 

A bűncselekményekkel mintegy 195 000 dollár (közel 70 millió forint) becsült kárt okozott, ezért kártérítést kell fizetnie minden érintett félnek. A férfi 

hét év börtönbüntetésre és akár 500 000 dollár (közel 180 millió forint) pénzbírságra is számíthat.

Az ügyében április 12-én dönt a bíróság.

Címlapi képünk illusztráció!