Szörnyektől rettegett egy kislány a szobájában, lebontották a falat, és mindenki megdöbbent

Vágólapra másolva!
Amikor a hároméves Saylor Class panaszkodni kezdett, hogy szörnyek vannak a hálószobájában, a szülei azt hitték, hogy ez csak a gyerek élénk képzeletének a szüleménye. A dolog akkor kezdett értelmet nyerni, amikor az anyuka észrevette, hogy a padláson méhek nyüzsögnek nagy csoportokban.
Vágólapra másolva!

A három éves Saylor Class az észak-karolinai Charlotte-ban él szüleivel. Édesanyja, Ashley Massis Class és férje nem vették komolyan, amikor a kislány arról panaszkodott, hogy fél, mert szörnyek vannak a szobájában. Néhány nappal előtte nézte meg a család a Szörnyek című Pixar-filmet, és a szülők betudták a dolgot a kislány élénk képzeletének.

Még egy üvegcse vizet is adtunk neki, és azt mondtuk, hogy az egy szörnyspray, hogy éjjelente el tudja riasztani a szörnyeket

- mondta az anya. De a következő hónapokban Saylor egyre kitartóbban állította, hogy van valami a szekrényében. A dolog akkor kezdett értelmet nyerni, amikor az anya észrevette, hogy a 100 éves házuk padlásán és a kémény közelében szárnyas rovarok nyüzsögnek nagy rajokban. Az anya felhívott egy rovarirtó céget, ami megállapította, hogy a rovarok mézelő méhek, ami az Egyesült Államokban is védett fajnak számítanak. A család felvette a kapcsolatot egy méhésszel.

A méhész egy hőkamerát vitt magával, hogy átvizsgálja a falakat a hároméves kislány hálószobájában és a kamerakép úgy világított, mint egy karácsonyfa.

A szakember azt mondta, hogy még soha nem látott kaptárt ilyen mélyen a falba építve, ami közvetlenül a kislánya hálószobája fölött volt, és körülbelül nyolc hónapig építhették a méhek. A méhész - akit a kislánya szörnyvadásznak kezdett hívni - ezután kibontotta a falat.

Csak úgy rajzottak kifelé a méhek, mint egy horrorfilmben 

- mondta az anya. A méhész körülbelül 60 ezer méhet és 45 kiló mézet távolított el a házfalból és a rovarokat egy méhészetbe vitte át. A rovarok megrongálták a ház elektromos vezetékeit, és az anya elmondta, hogy a lakásbiztosítás nem fedezi a kártevőkkel kapcsolatos költségeket, mert úgy ítélték meg, hogy az megelőzhető lett volna. A család becslése szerint a méhek több mint 20 000 dollár (7,3 millió forint) kárt okoztak nekik - írja a BBC.

 

Ahogy már korábban megírtuk a klímaváltozás miatt szokatlan eszközhöz kell nyúlnunk, ha meg akarjuk menteni a méheket. A méhek már tenisztornán is okoztak bonyodalmat, amikor meccs közben támadtak a sztárteniszezőkre és Portugáliában a fáraók korából származó mumifikálódott méheket találtak.