Macron folytatja világháborús őrületét

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.03.08.,   UkránOroszháború,
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Megint megfenyegette az oroszokat.
Vágólapra másolva!

A francia elnök azt mondta, ha békét akarunk Ukrajnában, nem szabad gyengének lennünk, készek vagyunk minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasználni annak érdekében, hogy Oroszország ne győzzön - írja a Mandiner.

Emmanuel Macron szerint, ha Oroszország megnyeri a háborút Ukrajna ellen, akkor Európa hitelessége nullára csökken. Az ukrajnai háború „egzisztenciális (kérdés) Európa és Franciaország számára” – mondta csütörtök este a köztársasági elnök a France2 francia köztelevíziónak és a TF1 francia kereskedelmi televíziónak adott élő interjúban, kiemelve, hogy ugyanakkor Franciaország „soha nem fog támadni, soha nem fogja átvenni a kezdeményezést”, mert „Franciaország a béke ereje”. 

Ma, ha békét akarunk Ukrajnában, nem szabad gyengének lennünk, ezért tisztán kell látnunk a helyzetet;

és határozottan, akarattal és bátran ki kell mondanunk, hogy készek vagyunk minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasználni a célunk elérése érdekében, vagyis azért, hogy Oroszország ne győzzön” – fogalmazott a francia elnök.

Gondolja, hogy a lengyelek, a litvánok, az észtek, a románok és a bolgárok egy másodpercig is békében maradhatnának orosz győzelem esetén Ukrajnában?

 – tette hozzá Emmanuel Macron, és kijelentette: „ha Oroszország megnyeri ezt a háborút, Európa hitelessége a nullára csökken”.