A neonáci ukrán Azov-ezred tagjai és ukrán titkosügynökök is részt vettek a Capitolium ostromában

Egyesült Államok, Kapitólium ostroma, orosz ukrán háború, ostrom, Kapitólium, Trump
-
Vágólapra másolva!
Jobboldali kommentárok és az amerikai nyomozóhatóságok egybehangzóan állítják, hogy a rettegett neonáci alakulat, az ukrán (többek között magyargyűlölő) Azov-ezred tagjai beépített ügynökökként, hangadókként működhettek a tüntető tömegben, amely 2021. január 6-án megostromolta a Capitoliumot Washingtonban.
Vágólapra másolva!

Egyre érdekesebb fordulatot vesznek a 2021. január 6-i ostromot követő eljárás sorozat eseményei, valamint a Donald Trump elleni koncepciós eljárás fejleményei. A legfrissebb hírt többek között a Guardian is megírta, miszerint a Proud Boys nevű csoport egy tagját 22 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték az Egyesült Államokban. A két eseménysorozat - vagyis a Capitolium ostroma és a Trump elleni eljárás - konkrét politikai célokat szolgálnak.

Ennek fényében szolgál a fentieket árnyaló "adalékként" az a hír, amelyet a Newsweek írt meg, miszerint Laura Loomer jobboldali aktivista, valamint az FBI egybehangzóan állítják, hogy

az ukrán titkoszolgálat beépített alvó ügynökei is jelen voltak a tömegben, amely megostromolta a Capitoliumot.

A botrány azt követően pattant ki, hogy a január 6-i eseményekkel összefüggésben az FBI letartóztatta és kihallgatta a "Qanon-sámán" becenéven is ismertté vált Jacob Chansley-t, aki ikonikus bölényszarvas fejfedőjével és harcifestésével vált a januári ostrom arcává.

A kihallgatás során szóba került egy fénykép, amelyen a "Qanon-sámán" tudtán kívül azzal a Szergej Dibinyinnel szerepel együtt, akit az amerikai hatóságok az Azov-ezred támogatói között, valamint ukrán titkosügynökként tartanak számon.

- ezt írta Laura Loomer X(Twitter)-bejegyzésben "Qanon-sámánnal" és Dibinyinnel kapcsolatban.

A Capitolium ostroma körüli legújabb fejlemények Trump választási programjának fényében számítanak kritikusnak. Közismert, hogy

Donald Trump legfontosabb választási ígérete, hogy hivatalba lépését követően egy nap alatt véget vetne az ukrajnai háborúnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!