Palacsintázni vitte Gyurcsány Ferencet Vlagyimir Putyin - fotó

orosz ukrán háború, Putyin, Vlagyimir Putyin, szankciós politika
-
Vágólapra másolva!
Kétszer fordult elő, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök palacsintázni hívott egy külföldi vezetőt - írta meg az orosz elnökhöz közeli RIA-Kremlinopool, miután a héten Putyin Moszkvába invitálta Biden amerikai elnököt. Legutoljára 2018-ban Hszi Csin-ping kínai elnököt, előtte pedig 2007-ben Gyurcsány Ferencet és a finn elnököt - írja a  Magyar Nemzet szemléje.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Palacsintaparti után moszkvai éttermi vacsora

Gyurcsány Ferenc később így emlékezett vissza a Putyin elnökkel való találkozóira, vacsoráira, illetve arra, amikor ő maga is vendégül látta az orosz elnököt:

- erről a bukott politikus egy moszkvai baráti vacsora után beszélt egy újságírónak; az írás a Népszabadság 2009. november 25-i számában jelent meg, írja a Magyar Nemzet.

Szívélyes viszony fűzte Putyinhoz Gyurcsány Ferencet

Saját bevallása szerint is baráti kapcsolatot ápolt és még kormányfői bukása után fél évvel is együtt vacsorázott Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Gyurcsány Ferenc és felesége. A dollárbaloldal vezetője miniszterelnökként az orosz gazdasági érdekek maximális kiszolgálójának bizonyult, és a 2006-os választási kampányban családi ebédre is vendégül látta az Apró-villában a Kreml első emberét. Erről bővebben ITT olvashat!