Bevásárolta magát a Soros-birodalom a baloldali lengyel médiába, célkeresztben a választások

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
Többségi tulajdont szerzett a Soros-birodalom a legnagyobb lengyel újságok kiadóinál, erről ír a Tűzfalcsoport.
Vágólapra másolva!

- ezzel a címmel közöltek egy véleménycikket a DoRzeczy.pl jobboldali lengyel hírportálon, amelyben a Soros-birodalom lengyelországi terjeszkedésével foglalkoznak, különös tekintettel a médiára. A cikkben ugyanazzal a fejleménnyel foglalkoznak, amiről a Tűzfalcsoporton is írtak:

alig három nappal a sorsdöntő lengyel választások előtt a Soros-birodalom tulajdonjogot szerzett a legnagyobb lengyel napilapnál, a Rzeczpospolitánál.

Az ügy hátterében az a tranzakció húzódik meg, amelyet fokozott figyelemmel kísér a lengyel jobboldali sajtó. A Soros György milliárdos oligarcha tulajdonában lévő Pluralis vállalat többségi részesedést szerzett a Gremi Mediaban, amely többek között a Rzeczpospolita és a Parkiet lengyel napilapok kiadója. Ez azt jelenti, hogy a Pluralis átveszi az irányítást a Gremi Media felett, erről Boguslaw Chrabota, a Rzeczpospolita főszerkesztője beszélt a PAP lengyel hírügynökségnek.

A Tűzfalcsoport szerint a lengyel közszolgálati csatorna, a Telewizja Polska (TVP) adta hírül, hogy egy Soros György tulajdonában lévő cég veszi át az irányítást két népszerű lengyel napilap felett. A milliárdos spekuláns tulajdonában lévő Pluralis vállalat ugyanis többségi részesedést szerzett a Gremi Mediaban, amely többek között a „Rzeczpospolita" és a „Parkiet" lengyel napilapok kiadója.

mondta Boguslaw Chrabota, a Rzeczpospolita főszerkesztője a Lengyel Sajtóügynökségnek (PAP).

A lengyel közmédiában is fokozott figyelemmel kísérik Soros György és fiának, Alex Sorosnak a tevékenységét, amelyet a nyílt társadalom ideológiájának képviselete nevében megvalósítanak.„Szociálliberalizmusa és a nemzeti gazdaságok szuverenitásának megváltoztatását célzó globális deregulációja olyan vádakhoz vezetett, hogy aktívan törekszik országok destabilizálására. 2021-ben a milliárdos 1 millió dollárt adományozott a Color Of Change PAC nevű faji igazságossági szervezetnek, amely arról ismert, hogy támogatja a rendőrség forrásainak megvonását az Egyesült Államokban" – írja a Telewizja Polska. Szintén megemlítették azt, hogy 2016-ban egy Soros által vezetett alapítvány pénzügyi támogatást nyújtott olyan szervezeteknek, amelyek Írországban az abortusz alkotmányos tilalmának eltörlésére törekedtek – sikerrel.

Az ijú Keresztapa, Alexander Soros (b) a tőzsdespekuláns apja, Soros György (j) társaságában. Feltett szándéka a Soros-birodalomnak, hogy bevándorlóországot csináljanak Lengyelországból. Forrás: Alex Soros X (Twitter)

Nem véletlen a tranzakció véglegesítésének időpontja sem.

Lengyelországban 2023. október 15-én országgyűlési választásokat tartanak, ráadásul egy, a migrációs politikát érintő népszavazással egyetemben.

A Jog és Igazságosság (PiS) lengyel kormánypárt vezetője, Jarosław Kaczyński még idén júniusban vetette fel, hogy itt lenne az ideje országos népszavazást tartani az EU által szorgalmazott migrációs kvótáról, amit a lengyel kormány a magyarhoz hasonlóan élesen ellenez. Soros Györgynek pedig nyilvánvalóan nem tetszik, hogy az emberek véleményt mondhatnak – és feltehetően elutasítják – ezt a számára fontos ügyet.

Ennélfogva joggal élhetünk a gyanúval, hogy Sorosék a választások befolyásolására akarják majd használni a legnagyobb lengyel napilapokat.

Mindeközben a Soros-szervezetek, vagyis a Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata is aktivizálta magát.

Az Amnesty International Twitter (X)-bejegyzésben uszít a népszavazás szabotálására.

- írják.

A Tűzfalcsoport emlékeztet, hasonló megoldást alkalmaztak a külföldről finanszírozott szervezetek a magyarországi, a választásokkal párhuzamosan megtartott gyermekvédelmi népszavazáson 2022-ben.