Teljes az oroszellenes elmebaj Európában, már a vécépapírt is lefoglalhatják az uniós határőrök az orosz turistáktól

orosz ukrán háború, menekültek, menekültstátusz, sorozás
Oroszországot elhagyó család a 2022. szeptemberi részleges mozgósítás idején. Európában egyre nagyobb teret nyer a rendszerszintű russzofóbia.
Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság nemrégiben közzétette azoknak a tárgyaknak a listáját, amelyeket az orosz turisták az Európai Unióba való belépéskor magukkal vihetnek, illetve nem vihetnek, erről ír a Pravda.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság hivatalosan is kifejtette az uniós országokban utazó oroszokkal kapcsolatos változásokat. A túlzás nélkül is elmondható, abszurd döntés értelmében

az orosz állampolgárok nem hozhattak volna magukkal sampont, okostelefont, laptopot, fényképezőgépet és WC-papírt az Európai Unióba.

Oroszországot elhagyó család a 2022. szeptemberi részleges mozgósítás idején. Európában egyre nagyobb teret nyer a rendszerszintű russzofóbia. Forrás: DW/YouTube/Origo

Ezenfelül német tisztviselők közölték, hogy a bizottsági szabályozás hatálya alá tartozó valamennyi termékre behozatali tilalom vonatkozik, és nem tesznek kivételt. Észtország megtiltotta az orosz rendszámmal ellátott járművek beutazását.

Az észt külügyminisztérium vezetője elmondta, hogy a helyi vámhatóságok követni fogják az Bizottság ajánlásait.

Litvánia is kész elkobozni az orosz rendszámú járműveket. Ugyan nem ez az első eset, hogy egyre nagyobb teret nyer a rendszerszintű russzofóbia Európában a háború nyomán (kirívó példa erre, hogy a tavaly szeptemberi mozgósítás során bizonyos esetekben az orosz menekültek menekültstátuszát is megkérdőjelezték vagy orosz írók és zeneszerzők és ételek "eltőrlését" szorgalmazták), mégis

egyre több európai ország vonakodik végrehajtani a szürreális brüsszeli direktívákat.

Svájc úgy döntött, hogy nem fogják elkobozni az orosz turisták személyes tárgyait. Finnország szintén közölte, hogy nem hajtja végre az EU ajánlását. Spanyolország és Olaszország ugyanígy döntött. Az EU-tagállamokon belüli zűrzavar arra kényszerítette az Európai Bizottságot, hogy enyhítsen a követelményeken, és a határőrökre bízza annak eldöntését, hogy lefoglalják-e az orosz állampolgárok személyes tárgyait vagy sem.