Megszavazta a TikTok kormányzati munkahelyeken való részleges betiltását az amerikai szenátus

game show, tokió, japán, 2022. 09. 16., SEGA, ATLUS
The TikTok logo is pictured at the company's booth during the Tokyo Game Show in Chiba prefecture on September 15, 2022. (Photo by Yuichi YAMAZAKI / AFP)
Vágólapra másolva!
A TikTok közösségi alkalmazás részleges betiltásáról fogadott el törvényt az amerikai Kongresszus felsőháza szerdán.
Vágólapra másolva!

A republikánus párti szenátorok által beterjesztett jogszabályt egyhangúlag fogadta el a felsőház.

A törvényjavaslat beterjesztői a kínai alapítású videóalkalmazás által jelentett nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkoztak.

Josh Hawley republikánus párti missouri szenátor, a javaslat egyik beterjesztője úgy fogalmazott, hogy a TikTok "a Kínai Kommunista Párt trójai falova", és azt mondta, hogy ameddig a céget nem tudják arra kényszeríteni, hogy minden kapcsolatát megszüntesse Kínával, addig nincs helye az amerikai kormányzati eszközökön.

A TikTok közösségi alkalmazás részleges betiltásáról fogadott el törvényt az amerikai Kongresszus felsőháza szerdán. A kép illusztráció! Forrás: AFP/Yuichi Yamazaki

Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója még december elején egy beszédben arra hívta fel a figyelmet, hogy

kínai állami tisztségviselők széleskörű hozzáféréssel rendelkeznek a TikTokhoz, ami lehetővé teszi számukra, hogy manipulálják annak tartalmát és vélemények befolyásolására használják fel.

Az elmúlt hetekben az Egyesült Államok több államában úgy döntöttek, hogy az alkalmazást el kell távolítani a helyi kormányzatok informatikai eszközeiről.