Több mint négy év után tartóztattak le egy csecsemőgyilkost

Vágólapra másolva!
Négy és fél évvel a gyerek halála után tartóztatta le a floridai rendőrség a feltételezett elkövetőt. A gyilkosság még 2018-ban történt, azonban bizonyítékok hiányában évekig szünetelt az eljárás. A hatóságoknak egy ritka genetikai vizsgálat alapján sikerült megtalálniuk a gyilkost - írja az ABCnews.
Vágólapra másolva!

A gyerekre 2018. június 1-jén talált rá egy szolgálaton kívüli tűzoltó, aki a floridai Boynton Beach közelében csónakázott.

Az újszülött egy napos korában halt meg, a rendőrök "Baby June-nak" nevezték el, azonban nem tudták azonosítani.

A hatóságok 10 ezer dolláros (több mint három millió forint) jutalmat ajánlottak fel annak, aki hasznos információval tud szolgálni, de érdemi adatot nem sikerült megtudni. Csütörtökön a Palm Beach megyei hatóságok közölték, hogy letartóztatták a csecsemő anyját ugyanazzal a genetikai, genealógiai módszerrel, amely a kaliforniai "Golden State Killer" ügyben is eredményre vezetett.

- mondta Julie Sikorsky seriff.

A nyomozók megtalálták a feltételezett édesapát, aki nem tudott a gyermek létéről sem. A rendőrök megállapították, hogy a 29 éves édesanya, Arya Singhnek lehet köze az esethez, mivel

a csecsemő halálakor a helyszínen járt, amit a környékbeli kamerafelvételek is megerősítettek.

Dave Aronberg, Palm Beach megye államügyésze elmondta, hogy Singh-t csütörtökön vették őrizetbe gyilkosság vádjával. Az anya szerint a baba megszületéséig nem tudta, hogy terhes. A nyomozók a genealógiai vizsgálat alapján azt feltételezik, hogy a gyerek halálát kihűlés okozta.

A Palm Beach megyei seriff nagyon elégedett a módszerrel és megerősítette, hogy a jövőben is alkalmazni fogják.

- mondta Bradshaw újságíróknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!