Nyíltan kritizálta a bevándorláspárti országokat az olasz miniszterelnök

Olaszország, bevándorlás, bevándorló, migráns, illusztráció, 2020 augusztus
Lamnpedusa, 2020. augusztus 29. Illegális bevándorlók érkeznek egy csónakban a szicíliai Lampedusa tengerpartjára 2020. augusztus 28-án. Salvatore Martello lampedusai polgármester adatai szerint kevesebb mint két nap alatt negyven csónak kötött ki Lampedusán több mint félezer emberrel. MTI/EPA/ANSA/Elio Desiderio
Vágólapra másolva!
Az olasz miniszterelnök támadást intézett Franciaország és Németország ellen a migránsok befogadása kapcsán. Elmondta, hogy az idén partot ért hozzávetőlegesen 94 ezer migránsból mindössze 95 illegális bevándorlót fogadott be a két ország - írja a V4NA.
Vágólapra másolva!

Giorgia Meloni Olaszország miniszterelnöke a héten az olasz parlamentben arról beszélt, hogy

az idén eddig partra szállt 94 ezer migránsból Franciaországba csupán 38-at, Németországba pedig csak 57 főt helyeztek át, az önkéntes újraelosztási program keretében, miközben Olaszország továbbra is küzd migránsok inváziójával.

– mondta Meloni a parlamentben. Meloni emellett megjegyezte, hogy Franciaországból mérhetetlen mennyiségű düh és harag irányult rájuk, miután egyetlen egy migránsokat szállító NGO hajó, amelynek fedélzetén nagyjából 250-en tartózkodtak, Olaszország helyett Toulonban kényszerült kikötni. Miután az Ocean Viking nevű NGO-hajó kikötött, Gerald Darmanin francia belügyminiszter a francia parlamentben felszólalva azt állította, hogy Olaszország Franciaország ellenségeként viselkedett, amikor megtagadta, hogy a hajó kikössön egy olasz kikötőben.

Giorgia Meloni azt is megjegyezte, hogy az idén érkezett migránsok kevesebb mint harminc százaléka jogosult menedékjogra és segélyre, vagy bármilyen juttatásra.

Mint mondta,

Illegális bevándorlók érkeznek egy csónakban a szicíliai Lampedusa tengerpartjára 2020. augusztus 28-án. Salvatore Martello lampedusai polgármester adatai szerint kevesebb mint két nap alatt negyven csónak kötött ki Lampedusán több mint félezer emberrel. Forrás: MTI/EPA/ANSA/Elio Desiderio

Bár Meloni és kormánya megfogadta, hogy felvállalja az illegális bevándorlás elleni küzdelmet, egyelőre kevés eredmény született ezen a téren. A múlt hétvégén a migránsokat taxizó civil szervezetek hajói annak ellenére kiköthettek Olaszországban, hogy Matteo Piantedosi belügyminiszter korábban kijelentette, hogy nem látják őket szívesen az olasz kikötőkben. Amint arról már a V4NA is beszámolt, az olasz belügyminiszter, Matteo Piantedosi korábban elmondta, hogy

– mondta Matteo Piantedosi belügyminiszter Milánóban, amikor az olasz partoknál tartózkodó, migránsokat szállító NGO-hajókról beszélt.