Egy angliai férfi a világ legveszélyesebb növényét termeszti otthonában

Vágólapra másolva!
A queenslandi esőerdőkből származó csalánfajta leveleinek megérintése intenzív, szinte elviselhetetlen fájdalmat okoz ami hónapokig is eltarthat - egy brit férfi pedig az Egyesült Királyságban termeszti a növényt.
Vágólapra másolva!

A "Gympie-Gympie" néven ismert növény leveleinek csípése olyan fájdalmas, hogy egyes áldozatok öngyilkosságot fontolgattak - írja a DailyStar.

Egy brit férfi, Daniel Emlyn-Jones pedig Oxfordban termeszti.

A tudósok által Dendrocnide Moroides néven ismert növény a közönséges csalán rokona, aki véletlenül hozzáérne annak kínzó, szúró érzésben lesz része, amely körülbelül fél óra alatt egyre fájdalmasabbá válik, és akár hónapokig is elhúzódik.

Az erdő talaján heverő halott levelek is órákig tartó kínokat okozhatnak az óvatlan túrázóknak.

Egy volt katona elmesélte, hogy 1941-ben Észak-Queenslandben súlyos sérüléseket okozott neki a növény. A katonai kiképzésének részeként egy patak fölött hintázott, amikor az ág, amelyen lógott, eltört, és a csalán levelei közé esett.

Daniel always wears thick gloves when he's watering his plant

Elmondta, hogy három hétig szó szerint a kórházi ágyához volt kötve, mert a fájdalom annyira erős volt. Elmesélte egy ismerőse történetét is, aki öngyilkos lett, mert nem bírta elviselni a fájdalmat.

A bátor kertész, Daniel Emlyn-Jones azonban ragaszkodik ahhoz, hogy nincs veszélyben:

The plant's cage carries a clear warning!

A kertész elmondta, hogy azért termeszti a félelmetes csalánfélét, mert unja a muskátlikat.

Daniel egy ausztráliai cégtől szerezte be a magokat kb hatvan ausztrál dollárért (kb. 13.000 forint).