Erőszakos tüntetésekre készülnek Németországban

Srí Lanka-i válság,  gazdasági válság, zavargások,
Colombo, 2022. június 9. Kormányellenes tüntetést oszlatnak könnygázzal a biztonsági erők Colombóban 2022. június 9-én. Az ázsiai ország függetlensége 1948-as elnyerése óta nem tapasztalt léptékű gazdasági válsággal küszködik. Az üzemanyag, élelmiszer- és gyógyszerhiánnyal küzdő országban a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a turizmusból származó bevételek is. MTI/EPA/Chamila Karunarathne
Vágólapra másolva!
Az elmúlt két és fél évben Európát sorban érik a különböző válságok. Még fel sem lélegzett a kontinens a 2020 márciusában kitört koronavírus-járvány okozta gazdasági és mentális sokkból, máris az orosz-ukrán háború által generált inflációval és energiaválsággal találta szemben magát. A német Alkotmányvédelmi Hivatal szerint a német lakosságot nagyon megviselte az elmúlt két év, amely az ősszel tüntetéshullámhoz vezethet az országban - írja a Ripost. Ahogy azt az Origo már megírta, Olaf Scholz kancellár egy lakossági fórumát már augusztus közepén tüntetők zavarták meg.
Vágólapra másolva!

A német hatóságok szerint szélsőséges csoportok is csatlakozhatnak a demonstrálókhoz, aminek következtében erőszakos megmozdulások alakulhatnak ki.

Thomas Strobl, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere arról beszélt, hogy ezek a tüntetések feltehetően nem lesznek békések.

A kép illusztráció. Forrás: MTI/EPA/Chamila Karunarathne

Az őszre várható újabb koronavírus-hullám miatt várható szigorú intézkedések, a háború miatti drágulás és energiaválság külön-külön is jó indok lenne az embereknek, hogy utcára vonuljanak. Az év végén pedig ezek a problémák egyidejűleg fognak jelentkezni, ami miatt óriási elégedetlenségi hullám söpörhet végig a társadalmon.