Hajléktalanokat telepített a luxusszállodákba New York baloldali polgármestere, a helyiek menekülnek a városból

Daily Life In New York City Amid Coronavirus Outbreak GettyImageRank3 arts culture and entertainment covid-19
NEW YORK, NEW YORK - MAY 24: A homeless person sits with their belongings on the street during the coronavirus pandemic on May 24, 2020 in New York City. COVID-19 has spread to most countries around the world, claiming over 343,000 lives with over 5.3 million infections reported. Cindy Ord/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Daily Mail, a New York Post és a V4NA nemzetközi hírügynökség szerint New Yorkban, azon belül is az elitnegyedeknek számító, manhattani Upper West Side-on és az Upper East Side-on egyre rosszabb a helyzet, mivel a város radikális baloldali polgármestere, Bill de Blasio hajléktalanokat telepített a helyi luxusszállodákba. Ennek eredményeképpen elszabadult az utcai bűnözés valamennyi formája, a fosztogatásoktól a drogkereskedelmen és a prostitúción át a szexuális jellegű bűncselekményekig, ráadásul minden megtelt szeméttel. A tarthatatlanná váló helyzet miatt tömegesen költöznek el a tehetősek, akik nemcsak a negyedet és a várost, de magát New York államot is elhagyják. A Chicago Tribune szerint a kivándorlás a szintén baloldali vezetésű Chicagóban is megfigyelhető, ahol sajátos módon keveredik a radikális baloldali erőszakhullám a már nagyjából egy évszázada jelenlévő, főleg a kábítószer-kereskedelemhez kapcsolódó, hagyományos bűnözési formákkal, illetve a „szokásos" bolti fosztogatásokkal. 
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben egyre kaotikusabbá vált a helyzet New Yorkban, azon belül is a legelitebbnek számító manhattani negyedekben, mert a Demokrata Párt radikális baloldali szárnyához tartozó polgármester, a Clinton család jó barátja, Bill de Blasio úgy döntött, hogy

a járvány miatt üresen álló luxusszállodákba a város minden részéről hajléktalanokat telepít.

Ennek az lett az eredménye, hogy

a környéken megnőtt a bűnözés, főleg a zsebtolvajlás, a bolti lopás, a drogkereskedelem, illetve a prostitúció.

Ráadásul sok hajléktalan inkább csak az éjszakát tölti a luxushotelben, nappal az utcán van, emiatt egyre több szemetet és emberi ürüléket látni a manhattani elitnegyedben.

A New York-iak egy része szembeszáll a radikális baloldali vezetéssel, és perrel fenyegetik Bill de Blasiót.

Azonban a legtöbben közülük sem várják meg a hosszú jogi eljárás végét, hanem elkezdtek tömegesen elköltözni a városból.

Nagy részük még New York államot is elhagyja.

A költözések száma főleg az elmúlt hét végén ugrott meg.

Ironikus módon az Upper East Side még New York-i mércével mérve is nagyon baloldalinak, ahogy a helyiek mondanák, „progresszívnek" számít,

ahol a demokraták rendre 80 százalék fölötti eredményt érnek el. Most épp ezek az emberek fenyegetik perrel Blasiót és költöznek el a városból.

Mindezek mellett radikális baloldali megmozdulások is zajlanak New Yorkban, amelyet Blasióék nyíltan támogatnak, az ennek kapcsán kibontakozó erőszakhullám felett pedig szemet hunynak.

V4NA: Fényes nappal akart megerőszakolni egy nőt egy hajléktalan New York elitnegyedében

Az Upper East Side egyik metróállomásán, szombaton megdöbbentő dolog történt.

Egy fiatal nőt hirtelen letepert egy fekete férfi, majd megpróbálta megerőszakolni.

Az incidensnek számos tanúja volt, akik közül azonban senki sem avatkozott közbe direkt módon, csupán szavakkal figyelmeztették a férfit, aki végül értetlenkedve elment.

Több nő is arról számolt be a New York Post-nak, hogy borzasztó állapotok uralkodnak az utcán, amelyet a gyerekeknek nap, mint nap látniuk kell.

Az Upper East Side utcáin hajléktalanok fekszenek, az alábbi fénykép alapján van olyan, aki

fényes nappal végez önkielégítést, egy iskolai játszótérhez közeli hotelben Blasióék pedig elítélt pedofilokat szállásoltak el.

Chicagóban is káosz uralkodik a radikális baloldali vezetés miatt

Hasonlóan apokaliptikus helyzet bontakozik ki Chicago belvárosában is, ahonnan az emberek már szintén menekülnek - hívja fel rá a figyelmet a V4NA.

A városban sajátos módon keveredik az újdonsült radikális baloldali erőszakhullám a már nagyjából egy évszázada jelenlévő, főleg a kábítószer-kereskedelemhez kapcsolódó, hagyományos bűnözési formákkal, illetve a „szokásos" bolti fosztogatásokkal,

ezek ellen pedig nem tesz semmit a város demokrata polgármestere, a politikai karrierjét LMBTQ-aktivistaként kezdő, jelenleg radikális baloldali Lori Lightfoot.

A városvezetőt többen hibáztatják is a helyzet miatt, az egyik chicagói lakos, Charlie Ragusa szerint Lightfootnak

Ennek az lett a következménye, hogy a férfi már fél esténként az utcán sétálni, ami nem normális.

Egy ápolónő arról beszélt a Chicago Tribune-nek, hogy

Ezzel pedig sokan vannak így, a bűncselekmények növekedése és a zavargások miatt egyre többen igyekeznek elhagyni a várost.

Ezt alátámasztják az ingatlanosok is, Rafael Murillo elmondta, hogy sokkal gyorsabban terjed a trend az emberek között, mint azt gondolták. Ebben közrejátszik a járvány is, hiszen a lakosok sok időt töltenek otthon, ehhez pedig a megfelelő környezetben szeretnének élni.

Erre a jelek alapján Chicago belvárosának emeletes házai most nem alkalmasak.

A megjelent felvételek szerint a radikális baloldali megmozdulások is általában erőszakossá válnak.

Mindemellett jelentős a lövöldözések száma is,

az elmúlt hétvégén legalább 50 embert lőttek meg, és 10-en meghaltak az összecsapások miatt.

Más források alapján, összesen 78 emberre lőttek rá a múlt hétvégén Chicagóban.

A város vezetése pedig ahelyett, hogy kiállna a rendőrség mellett, inkább a rendőrség ellen tüntető radikális baloldaliakat támogatja.