Az amerikai baloldal a rendőröket támadja, akik a gyújtogatókat, fosztogatókat, lincselőket próbálják megállítani

George Floyd Protests And Riots In Chicago Chicago News General News Social Issue Protest DEMONSTRATION demonstrators VIOLENCE Buildings Street Violence Illinois George Floyd Protest George Floyd Rally United States RACISM Black Lives Matter
Protesters destroy store fronts and loot , on May 30, 2020 during a protest against the death of George Floyd, an unarmed black man who died while while being arrested and pinned to the ground by the knee of a Minneapolis police officer. (Photo by Jim Vondruska/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Elege lett abból a buffalói rendőrség különleges egysége tagjainak, hogy főnökeik a zavargók oldalára állnak, ha pedig követik a parancsokat, kirúgják őket. Most is ez történt: arra kaptak feladatot, hogy juttassák érvényre a kijárási tilalmat a város egyik terén, amikor egy aktivista provokálni kezdte őket. Egyikük kicsit meglökte, a férfi néhány színpadias hátráló lépés után egyensúlyát vesztve hanyatt esett és beverte a fejét. A két rendőrt azóta fizetés nélkül felfüggesztették, társaik - 57 rendőr - pedig szolidaritásból kiléptek a bevetési egységből - írja a FOX News. Vagyis: Buffalóban most nincs speciális egység, miközben rombol és rombol a radikális baloldal szerte Amerikában.
Vágólapra másolva!

A rendőri szakszervezet szerint az érintettek csak a felettesük, Joe Gramaglia rendőrfőnök-helyettes utasításait követték, és nem hiszik, hogy bármi rosszat tettek volna. Ugyanakkor a speciális egységtől visszalépettek magának a rendőrségnek az állományát nem hagyták el, így továbbra is szolgálatot teljesítenek. Az egység viszont megszűnt.

A Martin Gugino nevű férfi egyébként ismert, agresszív aktivista a környéken, állapotáról annyit közöltek, hogy sérülései ellenére jól van.

Az eset után az Erie megyei kerületi ügyész hivatala bejelentette, hogy nyomozást indítanak a két rendőr ellen, a kilépések pedig ezután következtek.

A rendőrök arra kaptak feladatot, hogy a helyi Niagara téren tartassák be a nem sokkal korábban érvénybe lépett kijárási tilalmat. A rájuk erősített testkamerákon pedig az látszik, hogy a zavargások közepette egy magas férfi közelít meg egy nagyobb csoport rendőrt, láthatóan provokálni akar. A baloldali médiumok példátlan rendőri brutalitásként írták le az esetet, az alábbi videóban viszont egyértelműen látszik, hogy az egyik rendőr csak egészen enyhén löki meg, és a férfi a teátrális hátrálás közben veszíti el az egyensúlyát.

A videó nyilvánosságra kerülése utána Buffalo baloldali demokrata polgármestere, Byron Brown azt nyilatkozta, hogy ő és a rendőrfőnök, Byron Lockwood is "mélyen megrendült" a látottaktól. A felvételen ugyanakkor tisztán kivehető, hogy semmi erőszakos dolog nem történt, a rendőrök csak az utasításokat hajtották végre, rendőri erőszak nincs a felvételen. Felmerül a kérdés, hogy kijárási tilalom alatt ugyan miért ment oda az önjelölt aktivista a rendőrökhöz, akik éppen a terület elhagyására szólítottak fel mindenkit? Utóbbiak részéről pedig jogos a felháborodás, ugyanis főnökeik nem a rendfenntartók, hanem az erőszakos zavargók oldalára álltak. A buffalói rendőrség így most különleges egység nélkül maradt.

A baloldalnak ez is csak egy kampány

Mint ismert, bő egy hete kezdődtek erőszakos zavargások az egész Egyesült Államokban, miután egy George Floyd nevű afroamerikai férfi meghalt egy rendőri intézkedés során Minneapolisban. Az események gyorsan átváltottak szélsőbaloldali fosztogatásba és gyújtogatásba az amerikai városokban. A koronavírus-járvány miatt amúgy is nehéz időket megélő kisvállalkozások és üzletek ezreit, autókat és épületeket gyújtottak fel, törtek-zúztak, amerre láttak.

Az eseményeket a baloldali demokrata párt és annak támogatói azonnal politikai kampánnyá emelték, egymásra licitálva szeretnék megrendszabályozni a rendőri szerveket. Joe Biden, a demokraták frissen megválasztott elnökjelöltje, és akinek kampánya korrupciós, rasszista és molesztálási botrányoktól hemzseg, például kijelentette, hogy ha megválasztják, hivatalban töltött első száz napja alatt egy rendőrséget felülvizsgáló bizottságot hoz létre, mert szerinte az államoknak és városoknak új eszközökre van szüksége a reformok véghezvitelére. Vagyis: bár bújtatottan, de egyértelműen a radikális baloldal tombolását megakadályozni próbáló rendőröket fenyegeti: retorzió lesz, ha nem hagyják a tombolást.

Eric Garcetti, Los Angeles szintén demokrata polgármestere bejelentette, hogy

250 millió dollárt csoportosítanak át a városi költségvetésből a kisebbségek részére, ebből az összegből csak 100-150 millió dollárt a rendőrségtől vonnak el.

Nancy Pelosi, a demokraták kongresszusi képviselőcsoportjának vezetője pedig már be is jelentette, hogy hamarosan egy javaslatcsomagot tesznek le az asztalra, és bár ennek részletei még nem ismertek, minden bizonnyal újabb korlátozásokat jelentenek majd a rendőri szerveknek. Teljesen egyértelmű, hogy az amerikai baloldal a zavargók oldalára állt a rendfenntartókkal szemben.

Május 31-i felvétel, amint a rendbontók gyújtogatni kezdenek a washingtoni Fehér Háznál. Forrás: AFP/Samuel Corum

Scott Wiener, Kalifornia állam demokrata szenátora kijelentette, hogy az újraválasztási kampánya során nem fogadja el egyetlen rendőri szervezet támogatását sem. Lauren Ashcraft, New York-i demokrata képviselőjelölt pedig azzal az üzenettel küldött szét adománygyűjtő emaileket, hogy "F&$# THE POLICE.", ami azt jelenti, hogy "B.ssza meg a rendőrség!".

A demokraták természetesen rájátszanak a kialakult rendőrellenességre, ezen a videón például azt mutatják be, ahogyan az anarchista szélsőbaloldaliak azt akarják elérni, hogy vonják el a forrásokat a rendőrségtől.

A szélsőbaloldali rombolásnak számos áldozata van

Az egyik legismertebb ezek közül, amikor kedden arcukat eltakarva hét randalírozó fegyveres tört be egy St. Louis-i zálogházba, amit David Dorn, a 77 éves korábbi - egyébként afroamerikai - rendőrkapitány biztonsági őrként vigyázott. A hatóságok nyilvánosságra hozták a felvételeket is, az áldozatot a nyomozás eddigi adatai szerint akkor lőtték le, miközben a megszólaló riasztó miatt intézkedésbe kezdett. David Dorn 40 év szolgálat után 2014-ben ment nyugdíjba.

A FOX News ezenkívül összeszedte azt is, hogy a rendőrök USA-szerte a szélsőbaloldali fosztogatók és zavargók célpontjaivá váltak. Csak a héten az alábbiak történtek:

  • Hétfő este négy rendőrt lőttek meg St. Louis belvárosában, hármat lábon, egyet pedig a karján találtak el a támadóik, miközben a rendőrsorfal szélén álltak.
  • Las Vegasban egy rendőrt fejbelőttek intézkedés közben a Circus Circus Hotelnél, jelenleg is gépekre van kötve.
  • Richmondban szintén két rendőrt találtak el egy lövöldözés közben, miközben egy bejelentést vizsgáltak. Kiérkezésükkor azonnal tüzet nyitottak rájuk.
  • New York hírhedt Bronx nevű kerületében egy rendőr betörések miatt vizsgálódott kedden, amikor egy autóval egyszerűen elütötték, majd a támadók segítségnyújtás nélkül továbbhajtottak. A rendőr már stabil állapotban van.
  • Ezen a friss videón pedig arról beszélnek, ahogyan két rendőrt meglőttek Brooklynban, amint egy társuk segítségére siettek, akit előtte nyakon szúrtak.

Szintén a FOX-nak mesélt az elképesztő vandalizmusról a chicagói Nancy Gray, aki vasárnap a férjével együtt védelmezte édesanyja esküvői boltját a fosztogatókkal szemben. Az esküvői üzlet is azok között volt, amit a randalírozók megrongáltak, amikor összecsaptak a rendőrökkel. Úgy fogalmazott, hogy

A nő elmondta azt is, hogy azután indultak férjével édesanyja boltjának védelmére, miután egy barátjuk rövid videót küldött nekik arról, ahogy a szélsőbaloldaliak kifosztanak egy szomszédos ékszerboltot.

De az is közismert, hogy több amerikai városban egyszerű járókelőket vernek össze a "tüntetők". Pusztán azért, mert láthatóan nem csatlakoznak hozzájuk.