Út menti pokolgép ölt meg több embert Afganisztánban

robbantás, Afganisztán
Vágólapra másolva!
Út mentén elhelyezett pokolgép robbant fel az észak-afganisztáni Kunduz tartományban, legalább 7 civil meghalt, 6-an megsebesültek - közölték helyi hatósági források kedden.
Vágólapra másolva!

A tartományi kormányzat szóvivője szerint a hétfő esti merénylet áldozatai az északkeleti Badahsán tartományból érkeztek Kunduzba, amelynek ez a része a tálibok ellenőrzése alatt áll.

Az elmúlt hetekben a radikálisok több, halálos áldozatokkal járó támadást követtek el

a helyi biztonsági erők ellen.

Az ENSZ múlt hónapban közzétett jelentése szerint a kormányerők és a radikálisok közti összecsapások civil áldozatainak a száma idén áprilisban magasabb volt, mint 2019-nek ebben az időszakában.

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát május 18-án a kelet-afganisztáni Gazni városában, a merényletben, amelynek az elkövetését a kormányellenes tálibok vállalták, legalább heten meghaltak (képünk illusztráció) Forrás: Twitter

A ramadán böjti hónap végét jelző ünnep alkalmából a tálibok háromnapos tűzszünetet hirdettek, ám ennek lejártával ismét nőtt az erőszakos cselekmények száma.

Az ENSZ afganisztáni missziójának (UNAMA) adatai szerint a tálibok merényletei áprilisban 208 civil áldozattal jártak, a kormányerők hadműveletei miatt pedig 172 civil halt meg.