Őrizetbe vettek egy terrorizmussal gyanúsított tunéziai nőt Olaszországban

teherautó, karácsonyi vásár, Berlin, merénylet, halálos merénylet
Rendőrök a berlini gázolásos merénylethez használt lengyel rendszámú, lopott kamion roncsánál 2016. december 20-án. Az előző napon egy 23 éves arab származású férfi a járművel a Vilmos császár-emléktemplomnál levő karácsonyi vásár látogatói közé hajtott. A támadásban legkevesebb tizenketten meghaltak és negyvennyolcan megsebesültek.
Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek egy terrorizmussal gyanúsított tunéziai nőt Olaszországban - közölték a helyi hatóságok pénteken.
Vágólapra másolva!

A 35 éves nő a Rómától délre található Latina városában lakott, és

az interneten merényletek elkövetésére uszított, illetve az Iszlám Állam terrorszervezet propagandáját terjesztette.

A rendőrség szerint a WhatsApp és Telegram üzenetküldő szolgáltatásokon keresztül robbanószerkezetek előállításához szükséges részletes leírásokat osztott meg.

Az őrizetbe vett nő közzétett olyan felvételeket is, amelyeken Oszama bin Laden, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat néhai vezetője fegyveres harcra szólított.

Latinában 2018-ban is őrizetbe vettek egy időközben kiutasított tunéziai állampolgárt a 2016-os karácsonyi berlini merénylővel, a szintén tunéziai Anis Amrival fenntartott kapcsolatai miatt. Az utóbbi évtizedek legsúlyosabb németországi terrorcselekményét elkövető

Amri kamionnal hajtott a tömegbe egy berlini karácsonyi vásáron tizenkét életet kioltva, és többtucatnyi embert megsebesítve.

Rendőrök a berlini gázolásos merénylethez használt lengyel rendszámú, lopott kamion roncsánál 2016. december 20-án. Az előző napon egy 23 éves arab származású férfi a járművel a Vilmos császár-emléktemplomnál levő karácsonyi vásár látogatói közé hajtott. A támadásban legkevesebb tizenketten meghaltak és negyvennyolcan megsebesültek. Forrás: MTI/EPA/DPA/Britta Pedersen

Idén október 29-én

a nizzai Notre-Dame-bazilikában egy Olaszországból kiutasított iszlamista tunéziai férfi, a 21 éves Brahím Iszávi késsel megölt három embert, egyiküket félig le is fejezte.

Kihozzák az egyik áldozat holttestét a nizzai Notre-Dame-bazilikából, ahol egy férfi késsel megölt három embert, egyiküket félig le is fejezte 2020. október 29-én. Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A férfi ellen terrorcselekménnyel kapcsolatos emberölés gyanúja miatt indítottak eljárást, telefonján az Iszlám Állammal kapcsolatos fotók is voltak.