V4NA: Késsel akart bemenni egy berlini zsinagógába a szíriai migráns

Vágólapra másolva!
"Allah akbar"-t kiáltott, majd megpróbált bejutni egy szír migráns egy zsinagógába Berlinben. A férfit a templom biztonsági őrei állították meg, majd hívták ki a rendőrséget. - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A német hatóságok már szabadon is engedték a bevándorlót.
Vágólapra másolva!

A szíriai migráns a berlini Neue Zsinagógába akart bemenni késsel, azonban a biztonsági emberek megállították. Izraeli lapértesülések szerint a férfi "Allah akbar"-t kiáltott, illetve Izraelt szidta. A bevándorlót a biztonságiak paprikasprével fújták arcon, a támadásban senki sem sebesült meg. A német rendőrség szerint a támadó a damaszkuszi születésű 23 éves Murad M. volt, akinek 2020-ig szól a németországi tartózkodási engedélye. A hatóságok szerint a szírnek nem voltak eddig ügyei a rendőrséggel és ismeretlen volt előttük.

Bár bevitték kihallgatásra a támadót, szombat reggel már ki is engedték.

Az eset egy nappal azután jött, hogy a bajorországi Massing városában egy arabul beszélő 40-50 év körüli férfi kővel dobott fejbe egy izraeli nőt, aki a helyi temető körül sétált két fiával és héberül beszélt. A támadó elmenekült a helyszínről, a rendőrség nyomozást indított az ügyben.