Leleplező felvétel: a Google meg akarja akadályozni Trump választási győzelmét

politics technology science computers Horizontal ILLUSTRATION
A Google neve egy céges ülésen született, és egy elírás is kellett hozzá. A szó eredetileg googolplex akart lenni. Ez a tíz hatványai közül a legnagyobb elnevezett szám. Az ötletet egy diák rosszul írta le, így lett a cég neve Google.
Vágólapra másolva!
A Google eltökélt szándéka, hogy megakadályozza Donald Trump amerikai elnök 2022-es újraválasztását. Ezt a célt szem előtt tartva módosítja termékeit - olvasható a Project Veritas nevű amerikai oknyomozó portál által hétfőn közzétett írásban, amit a Breitbart szemlézett.
Vágólapra másolva!

A riport magában foglal egy titkos felvételt, amelyen többek között Jen Gennai, a Google egyik felsővezetője beszélt arról, a multinacionális cég hogyan akadályozhatja meg a 2016-os elnökválasztási eredmény megismétlődését. Mint ismert, három éve a republikánus Donald Trump legyőzte a demokrata párt által támogatott Hillary Clintont.

Gennai a következőket mondja a titkos videóban:

"2016-ban mi mindannyian át voltunk verve, nemcsak mi voltunk átverve, hanem az emberek is át voltak verve, a média át volt verve, úgy, mint mindenki más át volt verve, és ott voltunk, hogyan lehetne megakadályozni azt, hogy ez újra megismétlődjön."

Gennai határozottan ellenzi Elizabeth Warren massachusettsi szenátornak, a demokraták egyik elnökjelöltjének javaslatát, a Google megrendszabályozását. Miért is? "Azért, mert ha a Google-t megrendszabályozzák, akkor így nem lehet megakadályozni a "Trump-helyzetet" - magyarázta a felvételen a Google-vezér, hozzáfűzve, hogy

"Elizabeth Warren azt mondja, hogy meg kell rendszabályozni a Google-t. Szeretem Warrent, de nagyon félre van vezetve, hiszen ettől nem lesz jobb a helyzet, csak rosszabb, ugyanis a kisebb cégek, akik nem rendelkeznek akkora erőforrásokkal, mint ami nekünk van, nehezíteni fogják a következő "Trump-helyzet" megakadályozását."

A videofelvételen az is látható, amint Gennai azt mondja, hogy nincs az a nyomás a Kongresszustól vagy a Fehér Háztól, ami megváltoztatná a Google működését. Szerinte a párbeszéd nem segít - ha a politikusok meg akarják változtatni a Google működését, ahhoz a politikusoknak túl kell lépniük a bizottsági meghallgatásokon, és törvényt kell módosítaniuk.

Személyes profilja szerint Gennai a Google-nek azon a részlegén dolgozik, amelyet Kent Walker, a Google alelnöke vezet. Walker többször is élesen bírálta Donald Trumpot, többek között azt mondta róla, hogy "csuklás a történelemben". Ez utóbbi nyilatkozatát a 2016-os elnökválasztást követően tette, az erről készült videofelvétel a Breitbartnál landolt.