Merkel pártja vezet, de a szociáldemokraták mögöttük vannak

Berlin: Chancellor Angela Merkel receives Uruguayan President Taberé Vázquez Newzulu Citizenside CITIZENSIDE/S.A. Struck Berlin Berlin-Mitte Besuch Deutschland Empfang Europa Führungsperson Gipfeltreffen Mitteleuropa Politik Politiker Regierungsbeamter Re
GERMANY, Berlin: German Chancellor Angela Merkel talks during a meeting with President of Uruguay, Taberé Vázquez, at the Federal Chancellery in Berlin, Germany on February 8, 2017.  The leaders say they hope to push forward talks on a free-trade deal between the European Union and South America's Mercosur group.  - S.A. Struck
Vágólapra másolva!
Többen támogatják Angela Merkel pártját, mint a rivális szociáldemokrata pártot, ráadásul kancellárként is szimpatikusabb Martin Schulznál - ez derült ki a Forsa kutatóintézet felméréséből. Az erősorrend a németországi őszi szövetségi parlamenti parlamenti választások miatt fontos.
Vágólapra másolva!

Az Angela Merkel vezette szövetség csak egy kicsivel ugyan, de vezeti a népszerűségi listát vetélytársával, a jelenlegi koalíciós társ szociáldemokrata párttal szemben – derült ki az Insa közvélemény-kutató intézet adataiból.

A rangsor kiélezett, a Merkel-féle jobbközép CDU/CSU szövetség a szavazatok 33 százalékára, míg az SPD szociáldemokrata párt a szavazatok 31,5 százalékára számíthat.

Hasonló eredményre jutott a Forsa kutatóintézet is. Méréseik szerint a CDU/CSU változatlanul 36 százalékon áll, az SPD pedig az egy héttel korábbihoz képest 1 százalékpontot erősödve 30 százalékon.

Forrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/S.A. Struck

Merkel kancellárjelölti támogatottsága főleg az első szavazók körében erős, szakértők szerint ez azért van, mert a 18-21 éves korosztályból többen

– magyarázta a Stern-RTL-Wahltrend nevű kutatássorozat új adatait értékelve Manfred Güllner, a Forsa igazgatója. Kiderült, amennyiben a németek közvetlenül választhatnának kancellárt, 43 százalékuk Angela Merkelre, 32 százalékuk Martin Schulzra szavazna.