Újra gyülekeznek a tüntetők a kairói Tahrír téren

Vágólapra másolva!
Hétfő délutánra ismét visszaszivárogtak a demokráciapárti tüntetők a kairói Tahrír térre, nem sokkal az után, hogy a katonai rendőrök ismét kitessékelték őket onnan. Napközben több ezer közszolgálati dolgozó demonstrált fizetésemelést és jobb munkakörülményeket követelve az egyiptomi fővárosban.
Vágólapra másolva!

Ismét akadozik a forgalom a kairói Tahrír téren, miután újra tüntetők érkeztek a korábbi megmozdulások miatt híressé vált térre. A tizennyolc napig tartó Mubarak-ellenes demonstrációk után már többször megkísérelték kiüríteni a teret, de most is visszatértek a tüntetők, délutánra már kétezren voltak.

Nem sokkal korábban több száz rendőr vonult a térre, hogy szolidaritását fejezze ki a forradalommal.

Az egyiptomi főváros több pontján tüntettek ma a közszolgálatban dolgozók fizetésemelésért és jobb munkakörülményekért. A tömegközlekedési dolgozók az állami televízió és rádió székházához vonultak, míg a Tahrír téren a rendőrök követelték a szervezet tekintélyének helyreállítását a magasabb bérek mellett.

Sztrájkoltak a legnagyobb egyiptomi kereskedelmi bank, a National Bank of Egypt dolgozói is, a nemzeti bank pedig elrendelte, hogy valamennyi pénzintézet tartson zárva. A bankok valószínűleg szerdán, a keddi munkaszüneti nap után nyitnak ki újra.