Mérgezéssel gyanúsítják egy idősotthon vezetőit

Vágólapra másolva!
Öt lakó rejtélyes halála miatt letartóztattak egy angliai idősotthont vezető házaspárt. A rendőrség toxikológiai teszteket végzett az áldozatok exhumált holttestén.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették és kihallgattak a nyomozók egy idősotthont vezető párt az angliai Somerset megyében hétfőn. Öt lakó meggyilkolásával gyanúsítják őket - írja a Guardian.

Rachel Baker 45 éves ápoló, 48 éves férje, Leigh, szakács. A Parkfields nevű idősotthon tulajdonosai a férj szülei, de 1988 óta Rachel Baker vezette. A pár Glastonburyben él, és van egy ötéves lányuk.

A párt először az egyik lakó, a 97 éves Lucy Cox halála után kérdezte ki a rendőrség. Az idős asszony szilveszter éjszakáján halt meg az otthonban. A nyáron több volt lakó holttestét exhumálták a nyomozók, állítólag toxikológiai teszteket végeztek el rajtuk. A vizsgálatok után döntöttek a házaspár őrizetbe vételéről.

Az otthont már márciusban bezáratta a szociális szolgáltatásokat felügyelő szerv, a CSCI, ők riasztották a rendőrséget is. Imelda Richardson, a CSCI regionális igazgatója elmondta, hogy január elején kezdtek aggódni a Parkfieldsban nyújtott szolgáltatásokat illetően. Bejelentés nélküli vizsgálatot tartottak január 24-én, amely kimutatta, hogy a színvonal sokat romlottak az előző, 2006 júniusi ellenőrzéshez képest. A vizsgálat után az együttműködés teljes hiányát tapasztalták, ezért záratták be az intézményt - állítja Richardson.

A házaspárt négy férfi és egy nő meggyilkolásával, lopással, engedélyhez kötött gyógyszerek birtoklásával és az igazságszolgáltatási rendszer befolyásolásának kísérletével is gyanúsítják - derül ki az avoni és somerseti rendőrség közleményéből megerősítette, hogy egy 45 éves nő és egy 48 éves férfit kihallgattak a rendőrőrsön.

A Parkfields otthon húsz embert tudott elszállásolni. Az otthon közelében lakó asszony a Guardiannak azt mondta: megdöbbentette a környékbélieket az eset, mert a lakók korábban csak jót mondtak az intézményről, amely drága és jóhírű volt.