Újabb amerikai hadihajók indultak a Perzsa-öbölbe

Vágólapra másolva!
Újabb nyolc amerikai hadihajó haladt át szombaton a Szuezi-csatornán és a Vörös-tengeren keresztül a Perzsa-öböl felé tart. Az amerikai egységben három atom-tengeralattjáró is van.
Vágólapra másolva!

Az újabb amerikai flottafelvonulásról egyiptomi kikötői források számoltak be. Az amerikai egységgel tart három atom-tengeralattjáró: a Providence, a Newport News és az Augusta. A kötelékhez tartozik a Donald Cook romboló, a légvédelmi fegyverekkel felszerelt Aegis, valamint irányítható rakétákat hordozó Porter romboló és az ugyanilyen fegyverekkel felszerelt San Jacinto cirkáló.

Pénteken ugyancsak öt amerikai hadihajó - két romboló és három atom-tengeralattjáró - jutott át a Szuezi csatornán a Pentagon utasításának megfelelően, amely a Földközi-tenger térségéből a Vörös-tenger felé vezényelte ezeket a hajókat. Ezekről rakétatámadások hajthatók végre iraki célpontok ellen. Az amerikai hadihajókat azután vezényelték a Perzsa-öböl irányába, hogy Törökország nem engedélyezte az amerikai repülőgépek számára az ország légterének használatát.