Elveszettnek hitt Beatles-kliprészlet került elő Mexikóból

Beatles
George Harrison
Paul McCartney
John Lennon
Ringo Starr
1963
The Beatles pose for an early group portrait wearing Pierre Cardin collarless jackets, (clockwise from left) George Harrison, Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr, 1963. (Photo by Harry Hammond/V&A Images/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Előkerült egy 11 másodperces, hang nélküli Beatles-kliprészlet, amely egy 1966-os brit popzenei tévéműsor élő adásán készült.
Vágólapra másolva!

Egy Mexikóban élő magángyűjtő tulajdonában van az a Beatles-kliprészlet, amit jó ideig elveszettnek hittek. A 11 másodperces felvételt egy család készítette 8 milliméteres kamerával a Beatles egy televíziós élő fellépésének színhelyén. A filmszalagon az együttes a Paperback Writer-t énekli, de a felvételhez nincs hang.

A mexikói gyűjtő mostanában lépett kapcsolatba a birminghami székhelyű Kaleidoscope szervezettel, amely elveszett tévéfelvételek felkutatására specializálódott. „A Beatles-rajongók számára

1966-ban nem rögzítették az adást, úgyhogy azt gondolták, erről a Top of the Pops műsorról nem maradt fenn felvétel” – mesélte a relikvia értékéről Cris Perry, a Kaleidoscope munkatársa.

Igazi ritkaságokkal adják ki újra John Lennon legendás albumát

Ritkaságokkal, a dalok újrakevert változataival, eddig kiadatlan demókkal, nyers demófelvételekkel és más meglepetésekkel jelenik meg újra John Lennon legendás stúdiólemeze, az Imagine. Igazi ritkaságokkal adják ki október 5-én John Lennon legendás albumát, az Imagine-t. Az új verzió igazi csemegét kínál a gyűjtőknek: lesz egy hatlemezes doboz változata, amely négy CD-ből és két Blu-ray lemezből, valamint egy 120 oldalas könyvből fog állni.

A beszámolója szerint az előkerült kliprészletet április 20-án bemutatják a londoni filmintézetben (BFI), ahol a Kaleidoscope által a közelmúltban felkutatott

240 elveszettnek hitt zenei felvételt vetítenek le.

A klipek között lesz egy 1972-es felvétel, amelyen Elton John a Rocket Man-t énekli a Top of the Pops műsorban, a T. Rex együttes Metal Guru című számának felvétele és egy Slade-fellépés is 1975-ből.