Így közlekednek a vonatok és a buszok pünkösdkor

Vágólapra másolva!
Május 19-én vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, kedden, 21-én már a megszokott munkanapi menetrend érvényes. A MÁV és a Volánbusz azt kéri az utazóktól, hogy indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi közlekedési rendről.
Vágólapra másolva!

Május 19-én vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, kedden, 21-én már a megszokott munkanapi menetrend érvényes

 - tájékoztatott a MÁV-csoport a honlapján. Kérik, hogy az utazók indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi közlekedési rendről. Érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, illetve használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

Mint írták, 

a reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek.

 Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja. 

MÁV, balaton
Fotó: MÁV-csoport

A háromnapos ünnep miatt a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul:

 május 19-én, pünkösdvasárnap munkaszüneti napon, 20-án, pünkösdhétfőn a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 21-én, kedden a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

Pünkösdkor a munkaszüneti napi menetrend szerint járnak a HÉV-járatok, bizonyos vonalakon ritkábban. A részletes menetrendek elérhetők a BKK és a HÉV honlapján.