Így tette zsebre a padon felejtett pénztárcát a tolvaj a komáromi gyógyfürdőben - videó

CSAK CÍMLAPI, CSAK EMBEDDEL
CSAK CÍMLAPI, CSAK EMBEDDEL
Fotó: youtube.com/MagyarorszagUgyeszsege
Vágólapra másolva!
Tavaly nyáron a komáromi gyógyfürdőben egy nő ellopta az egyik vendég pénztárcáját, amit egy pár méterrel távolabb lévő lévő padon hagyott. A benne lévő pénzt elköltötte, a kártyákat és iratokat pedig egy szemetesbe dobta. Közmunkabüntetés várhat rá.
Vágólapra másolva!

Összesen 130 ezer forint, bankkártya és személyes iratok voltak abban a pénztárcában, melyet az egyik vendég véletlenül egy padon felejtett a komáromi gyógyfürdőben. Elég volt egy pillanat, egy nő - aki családjával együtt volt a fürdőben - gátlástalanul lecsapott a tárcára, és a táskájába tette.

A tulajdonos férfi rövid időn belül észlelte, hogy eltűnt a pénztárcája, ezért visszament a padhoz, ahol hagyta, azonban már hiába. A tolvaj a pénztárcában talált pénzt elköltötte, a bankkártyákat és az iratokat pedig a tárcával együtt kidobta. 

A komáromi ügyészség közmunkabüntetés kiszabását, illetve az okozott kár megtéríttetését javasolta.

Az eset nem egyedi, egy pécsi férfi 

közel félmillió forintot lopott egy Somogy vármegyei fürdőhöz tartozó apartmanból.

 A rendőrök azonban rövid időn belül kézre kerítették a férfit, és megtalálták nála a lopott pénzt, még mielőtt lett volna ideje elkölteni. Így a kár megtérült.

Néhány évvel ezelőtt pedig Balatonlellén 

a strandolók értek tetten egy szegedi férfit, amint besurrant egy sátorba, majd pénz és értékek után kutatott.

 Mire azonban zsebre tette volna a zsákmányt, a rendőrök lecsaptak rá.

Egy szolnoki férfi pedig egy helyi gyógyszertárból lopott el ottfelejtett pénztárcát. A pénz egy részét elköltötte, a tárcát pedig kidobta egy közeli élelmiszerbolt mögötti szemetesbe. A rendőrök a házkutatás során a maradék pénzt megtalálták nála.

Szintén egy gyógyszertárban felejtett pénztárcát lopott el egy szigetvári nő egy évvel ezelőtt, majd kivette a benne lévő 27 ezer forintot, ezután a pénztárcát a benne lévő kártyákkal és iratokkal együtt odaadta egy rokonának, aki leadta a talált tárgyként leadta egy közeli üzletben, azonban semmit nem tudott arról, hogy a tárca lopás útján került a nőhöz.

Egy nő pedig egy Esztergomhoz közeli üzletben vásárolt, majd a pulton felejtette a pénztárcáját, melyben 3 bankkártya, iratok, és 12 ezer forint volt. A következő vásárló észrevette a pulton lévő pénztárcát, de ahelyett, hogy leadta volna, szemrebbenés nélkül zsebre rakta.