Budai Gyula: Még a hídpénzbotrány is dübörög, de máris itt van Karácsonyék újabb ügye - videó

Karácsony Gergely, KarácsonyGergely, Dobrev Klára, DobrevKlára, majális, 2024.05.01.
Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely - ahogyan az várható volt - semmit nem hajlandó mondani a 2019-es kampányfinanszírozási botrányával összefüggésben. Az ügy szereplői is hallgatnak. Budai Gyula viszont feljelentést tett - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányát külföldi forrásból finanszírozták - írta meg az Origo, a Magyar Nemzet nyomán. A nyilvánosságra tárt dokumentumok alapján pedig 

Budai Gyula költségvetési csalás, pénzmosás, hűtlen kezelés, valamint hamis magánokirat felhasználásának megalapozott gyanúja miatt fordult a NAV Bűnügyi Főigazgatóságához.

A fideszes politikus most azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy az ügy szereplőinek választ kéne adni arra, hogy valójában a szóban forgó Bakony Rental Kft.-től hogyan jutott el a pénz a Mindenki Budapestért Egyesülethez, és mi az oka annak, hogy Perjés Gábor ezt a pénzt több részletben fizette be az egyesület számlájára. 

Budai szerint ez az ügy kísértetiesen hasonlít a főpolgármester 2021-es, 99 Mozgalommal kapcsolatos adománygyűjtő botrányára.

A Magyar Nemzet keresete az érintett cég ügyvezetőjét, Mravik Zsoltot, aki nem kívánt nyilatkozni és Karácsony Gergelyt is, aki szintén elzárkózott bármiféle válaszadás elől.