Agyonszúrtak és kiraboltak egy férfit saját lakásán Nagykanizsán

Vágólapra másolva!
A 36 éves férfi és 19 éves barátnője elhatározták, hogy közös albérletbe költöznek, ezért megpróbáltak minél gyorsabban pénzt szerezni. A férfi megtudta, hogy anyósa barátja tehetős ember, ezért egy este kicsalták a házából, majd brutális kegyetlenséggel kivégezték, ezután magukkal vitték értékeit.
Vágólapra másolva!

A 36 éves, többszörösen büntetett előéletű férfi és 19 éves barátnője jól ismerték a Nagykanizsa környéki kistelepülésen élő férfit, többször is voltak nála vendégségben, mivel a férfi anyósának barátja volt. 2023. január 9-én délelőtt Nagykanizsán sétálgattak, melynek során felvetették, hogy közös albérletbe kellene költözniük. Ehhez azonban pénzre volt szükségük. 

A férfi felvetette, hogy az anyósa barátjának biztosan sok pénze van a bankszámláján, ezért elhatározták, hogy megszerzik tőle a pénzt.

 Megegyeztek abban, hogy este kimennek hozzá busszal a házához, kicsalják őt az udvarra leütik, majd erőszakkal megszerzik a bankkártya adatait.

Még aznap este 7 körül el is mentek a férfi házához, majd a páros férfi tagja lekapcsolta a villanyórát, hogy áramszünet ürügyén kicsalja a férfit az udvarra.

 Ezalatt barátnője egy farakás mögül figyelte a környéket. Amint a tulajdonos kilépett az udvarra, a férfi 

levett egy fémcsövet a farakás tetejéről, és fejbe verte vele áldozatát, aki emiatt elesett. Ezután tovább ütötte-verte a földön fekvő férfit.

A magatehetetlen áldozatot ezután a páros közösen bevonszolta a házba, ahol a férfi 

elővett egy kést, és míg társa értékek után kutatott, megszúrta vele a földön fekvő férfit. Az áldozat  rövid időn belül meghalt.

A pár ekkor elcsomagolta a férfi laptopját, a garázsból pedig elvitték az autóját, amivel reggel Baranyába hajtottak, hogy egy ismerősükön keresztül eladják. 

A Zala Vármegyei Főügyészség minősített emberölés miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfivel és társával szemben.

Korábban egy Rákosmentén élő nőhöz, egy háromtagú férfibanda tört be az éjszaka közepén, majd halálra verték és kirabolták. 2019 szilveszterén Dunavarsányban egy öttagú banda végezte ki közös ismerősét, majd felmarkolták a pénzét, és külföldre menekültek. Hajdú-Bihar vármegyében négyen estek neki egy férfinak bosszúból, mert azt feltételezték róla, hogy jogtalanul veszi el egyikük nyugdíjá. Ezért addig ütötték-verték, amíg holtan esett össze, majd átkutatták a házát és elmenekültek a talált pénzzel. A legdurvább azonban annak az idős asszonynak az esete, akihez éjjel betört egy borsodi testvérpár, majd megerőszakolták, kirabolták, ezután brutálisan meggyilkolták a nyugdíjas asszonyt.

Forrás: Ügyészség