Deutsch Tamás: Vissza kell szorítani a dollárbaloldalt

Szólásszabadság, konferencia, Várkert, Bazár, 2024.02.20.,  Deutsch, Tamás,
Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
Vágólapra másolva!
Vissza kell szorítani "a dollárbaloldal európai parlamenti (EP-)reprezentációját", és az EP-választáson Magyarországon kizárólag olyan képviselőket kell választani, akik Brüsszelben is a magyar érdekek mellett állnak ki - mondta a Fidesz EP-frakcióvezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás kiemelte, azzal, hogy Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője beismerte: pártja uniós parlamenti képviselői, Donáth Anna és Cseh Katalin minden erejükkel azon dolgoztak, hogy megakadályozzák az uniós pénzek Magyarországra érkezését, "teljes a lelepleződés a dollárbaloldalon".

hajnalmiklós, donáthanna
Hajnal Miklós beismerte: A dollárbaloldal, Cseh Katalin és Donáth Anna is azon dolgozott, hogy ne érkezzenek a hazánknak jogosan járó források
Fotó: Facebook

Mint mondta, az érintettek ismerik be, hogy "nincsnek jogi kérdések, csupán jogi köntösbe öltöztetett politikai támadások vannak", és ezek anyagát a dollárbaloldal képviselői szállították.

Deutsch Tamás hozzátette: ezért kezdeményezte az Országgyűlés európai ügyek bizottsága rendkívüli ülésének összehívását, hogy áttekintsék, milyen lépéseket lehet tenni a Magyarországgal szembeni rosszindulatú, magyar EP-képviselők által indított politikai támadások elhárítása érdekében.

A Fidesz EP-képviselőcsoportjának vezetője beszélt arról is: bízik abban, hogy az EP-választáson jelentős jobboldali előretörés lesz, és a mainál jóval nagyobb mandátumlétszámból olyan politikai architektúra jön létre - akár egy nagy, egységes jobboldali frakcióval -, amely gyökeresen és nagyon jelentős mértékben át tudja alakítani az európai politika működését.

Ez nem arról fog majd szólni, hogy a brüsszeli intézmények hogyan támadják a tagállamokat, hanem arról, hogyan tudják az egymással együttműködő szuverén nemzetállamok közös fellépését jól megszervezni - fogalmazott Deutsch Tamás.