Tovább blokkolná az uniós források megérkezését a Momentum

DONÁTH Anna Júlia; Cseh Katalin
Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (b) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerző képviselők a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Egyenesen Vera Jourovához szaladt Donáth Anna, hogy a pedagógusokat eszközként használva újabb akadályokat gördítsen a Magyarországnak járó uniós pénzek kifizetése ellen – írja a Magyar Nemzet. Hozzáteszik: a Momentum még aláírásgyűjtésbe is kezdett, hogy a pedagógusbér-emelés kikényszerítésének jelszavával éppen azokat a támogatásokat blokkolja, amelyekből a bérrendezés megvalósítható.
Vágólapra másolva!

– jelentette be büszkén Donáth Anna. A Momentum EP-képviselője közösségi oldalán számolt be arról, miként igyekeznek ismét megfúrni a hazánknak jogosan járó uniós pénzek kifizetését.

Donáth a siker érdekében személyesen egyeztetett Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével, aki biztosította róla, hogy komolyan veszik a megkeresését.

A Momentum még aláírásgyűjtésbe is kezdett, hogy megfúrja a pedagógusok béremelésére felhasználható források folyósítását.

Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője szerint nem új keletű dolog, hogy

a Momentum Magyarország érdekeivel ellentétesen lobbizik Brüsszelben, ahogy politikai tevékenységük egészét is azzal kezdték, hogy elgáncsolták hazánk olimpiai pályázatát.

– mondta az elemző. Hangsúlyozta,

Donáth felvetése jogi értelemben is fából vaskarika, hiszen az oktatás elsősorban tagállami hatáskör, az Unió legfeljebb támogató szerepet tölthet be ezen a területen.

– mondta Zila János, aki kitért arra is, hogy a baloldali párt meglehetősen nehéz helyzetbe lavírozta magát, hiszen

a magyar választók túlnyomó többsége nem vevő az általuk képviselt háborúpárti politikára.

– tette hozzá. Az elemző szerint Donáth Anna februári visszatérésétől sokat várt mind a szervezet, mind a külföldi forrásoktól cseppet sem független baloldali média, azonban ő sem tudott új lendületet adni a pártnak. – Ebben a helyzetben ő is Brüsszelnek próbál ötleteket adni arra, hogy milyen mondvacsinált indokokkal tartsa vissza a hazánknak szerződések szerint járó uniós forrásokat – mondta az elemző.