Mesterséges intelligencia, drónok és önkormányzati robot a mai HírTV Radarban

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A 17:30-kor kezdődő riportműsor, ami ezen a linken élőben, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amelyek a nagyközönséget érintik.
Vágólapra másolva!

SÚLYOS HARCOK IZRAELBEN ÉS UKRAJNÁBAN - Összefoglaljuk az elmúlt 24 óra legfrissebb híreit a háború sújtotta területekről.

A LEGRETTEGETTEBB TERRORSZERVEZETEK - Szakértő segítségével jártuk körbe milyen terrorszervezetek működnek jelenleg a világban és melyek azok, amik a legnagyobb veszélyt jelenthetik a következő időszakban.

LÁTNI ÉS LÁTSZANI - Ezzel a címmel szervezett közlekedésbiztonsági akciót az ORFK. Az őszi időszak jellemzője a későbbi napkelte és az egyre korábbi sötétedés, a nyárinál kedvezőtlenebb időjárási viszonyok, amelyek együtt rontják a biztonságos közúti közlekedés feltételeit.

EGY ÉLET MUNKÁJA - Sárkány Győző Ferenczy Noémi-díjas grafikusművész az elmúlt 50 év legjelentősebb munkáit egy csokorba állította. Képeire jellemző a korabeli történelem underground világban való megjelenítése.

PETŐFI ROBOT - Petőfi-szakértő robot állt szolgálatba egy önkormányzatnál. Következő műsorunkban megismerhetik a Pepper névre hallgató aprócska humanoid robotot, aki azonnal kedvence lett minden önkormányzati dolgozónak.

CSÚCSTECHNOLÓGIA - Tűzérzékelő programok nemzetközi bemutatóját tartják Cipruson. Ez a drónbemutatóval és kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött rendezvény arra keresi a választ, hogy milyen szerepe van a technológiának a környezetvédelmi problémák kezelésében. A kezdeményezés az 5G technológia, a mesterséges intelligencia és a drón technológia összefonódásán alapul, és célja, hogy a technológia révén lehetővé tegye a tűzesetek korai észlelését és értesítse az illetékes hatóságokat. A helyszínről kapcsoljuk Zsiros Mihály kollégánkat.

MEGNÖVEKEDETT SZÚ KÁROK - A fában lévő szú lárva percegő hangjával nem csak otthona nyugalmát zavarja, de az épületébe beépített faanyagokat, hajópadlót, parkettát, ajtókat, ablakokat, bútorokat, gerendákat, műtárgyakat is képes porrá rágni

SZENTÉLY A FÖLD MÉLYÉN - Egy igazán különleges élményben lehet része annak, aki ellátogat a miskolctapolcai sziklatemplomba. A föld alatt található miséző hely padsorai ráadásul minden vasárnap megtelnek.

250 ÉVES AZ AUKCIÓS HÁZ - 250 éves a BÁV címmel nyílt jubileumi kiállítás a BÁV Zrt 250. születésnapja alkalmából csütörtökön Budapesten, a BÁV Art Aukciósház és Galériában. A kiállításon 250 különleges műtárgy, festmény, ékszer és bútor látható, amelyek az 1773-ban alapított cég, valamint Magyarország múltjából és jelenéből mutatnak meg egy-egy fontos értéket.