Józsefvárosban az egyházaknak mindig is komoly szerepük volt

Századvég konferencia, Dr. Ferencz Orsolya
Vágólapra másolva!
Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Józsefváros önkormányzati képviselője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt az egyházak szerepéről, de természetesen szóba került a magyar űrprogram is.
Vágólapra másolva!

A közelgő ünnepek – peszáh és húsvét – kapcsán a politikus elmondta, most a felkészülés időszaka zajlik a 8. kerületben is. A városrész több mint 150 éves történelme során bebizonyosodott, hogy Józsefvárosban az egyházaknak mindig is komoly szerepük volt. Hozzátette, nagyon jó lenne, ha mindez a mostani kerületvezetés alatt is így történne, bár az is igaz, jelenleg hangsúlyosabb szerepet kívánnak szánni az úgymond civil szervezeteknek.

Ez azért furcsa, jegyezte meg Ferencz Orsolya, mert az teljesen egyértelmű, az egyházak jelentik az igazi civil szervezeteket. A 2019 előtti városvezetés folyamatosan kommunikált a felekezetekkel, számos nagyon fontos ügyben működött együtt velük, mint például a drogproblémák enyhítése. Sajnos ez is háttérbe szorult, ahogy ma már kisebb szerepet kap az Emberbarát Alapítvány is, amellyel még az előző vezetés állapodott meg a droghelyzet kezeléséről. A politikus szerint nagyon fontos lenne, ha a zsidó-keresztény kultúrában működő egyházak újból nagyobb szerepet kapnának Józsefvárosban.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.