Semmire nem emlékszik az aszódi férfi, aki megölte 14 és 16 éves lányát

Vágólapra másolva!
A szomszédok hívták a rendőröket azzal május 26-án, hogy egy aszódi társasház egyik lakásából elviselhetetlen szag terjeng. A rendőrök a tűzoltók segítségével jutottak be a házba, ahol két holttestet találtak. Egy 14 éves lány az egyik, 16 éves nővére a másik hálószoba ágyában feküdt élettelenül. A gyilkos, a lányok apja, miután végezett a kamaszokkal a gyanú szerint, elmenekült.
Vágólapra másolva!

A rendőrök kiderítették, a gyerekek Heves megyei otthonukból érkeztek láthatásra apjukhoz, Aszódra.

Az apa álmunkban ölte meg a lányait a gyanú szerint, aztán a Heves megyei Adács településre autózott, postán feladta előre megírt végrendeletét,

majd egy érkező mozdony elé lépett.

Életveszélyes állapotban, mentőhelikopter vitték kórházba, akkor még semmit sem tudtak róla, ugyanis nem voltak nála iratok.

Hetekig nem volt kihallgatható állapotban, miután a Pest vármegyei nyomozók kiderítették, ki is ő valójában, folyamatosan rendőrök őrizték.

Forrás: Police.hu

A férfi aszódi lakásában, és az Adácson a rendőrök egy napon át gyűjtötték a nyomokat. Emellett a folyamatosan érkező adatokat, információkat elemezték, értékelték, a lefoglalt bűnjeleket - többek között a gyilkossághoz használt, nagyobbik lánya ágyában megtalált baltát, a lakásban talált összes kést, valamint otthoni naptárának bejegyzéseit.

A május 21-hez az volt írva: „End".

A férfi június 20-án került olyan állapotában, hogy a kórházat el tudta hagyni. Azonnal a rendőrségre vitték, és kihallgatták. Nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, ahogy vallomást sem, kérdésekre nem válaszolt.

Forrás: Police.hu

Még aznap letartóztatták, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került.

A jelenlegi adatok alapján a férfi a kettős-gyilkosság éjszakáján bement a már alvó lányaihoz. Először kisebbik gyermekével végzett, majd nagyobbik lányára sújtott le több baltacsapással, miután egy késsel megszúrta.

A férfi egy hónappal később átkerült a börtönbe.

Forrás: Police.hu

Többször kihallgatták, ám minden alkalommal az állította: nem emlékszik a lakásában és az Adácson történtekre. Annyit mondott:

Az igazságügyi szakértők szerint a férfi a gyilkosságok idején nem szenvedett kóros elmeállapotban.

Szakvéleményükben azt is írják: az emlékezetkiesés nagy valószínűséggel a védekezés módjának tekinthető, nem szenvedett ugyanis olyan sérülést, amely károsította volna az emlékezeti funkciókat. Az orvosok számára sem szolgált tettére magyarázattal, a szakértői vizsgálatok alapján

a válása miatt megélt kudarcok, sérelmek gerjedtek haragra, cselekedetét az elhúzódó frusztráció okozta dühös indulat motiválhatta.

Forrás: Police.hu

A férfi ellen napokon belül vádat emelhetnek.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!