Majdnem 50 kilónyi drogot találtak egy budai garázsban - videó

drog
A lefoglalt kábítószer egy része
Vágólapra másolva!
A rendőrök két férfit fogtak el Szegeden, akiket kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak, mivel egy hozzájuk köthető garázsban majdnem 50 kilónyi kábítószert találtak. Elfogásukról rendőrségi videó is készült.
Vágólapra másolva!

2023. január 23-án a rendőrök egy II. kerületi garázsban tartottak kutatást, miután arról kaptak információt, hogy ott kábítószer tárolására használják.

A nyomozók az ingatlanban 104 db kábítószergyanús csomagot találtak, amiben összesen 48 kg marihuána volt. Ennek a feketepiaci értéke megközelíti a 170 millió forintot.

A lefoglalt kábítószer egy része Forrás: police.hu

A rendőrök azonosították a garázs bérlő 28 éves Sz. Mihályt, majd nem sokkal később a látóterükbe került a szintén 28 éves N. Dávid is, mint gyanúsított. A két férfit még aznap este, Szegeden fogták el, egyiküket a lakásán, a másikat pedig egy kisbuszban. Sz. Mihály a gyanú szerint nem sokkal korábban tért haza Angliából.

A dílerek szegedi lakásait is átkutatták a rendőrök, mely során Sz. Mihály otthonában 7 gramm fehér port, 45 gramm zöld növényi törmeléket, egy mobiltelefont és egy SIM kártyát foglaltak le. Társa lakásán 3 db, egyenkét fél kilós, kábítószergyanús növényi anyagot, mérleget, iratokat, telefont és SIM kártyát találtak. A két férfit kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A páros tagjai a nyomozás adatai szerint más, nagyobb drogügyletekkel is kapcsolatba hozhatók.

Másnap délután a rendőrök elfogtak egy harmadik férfit is Szegeden, akitől pénzt és műszaki cikkeket foglaltak le, majd gyanúsítottként hallgatták ki.
A rendőrök az eljárás során összesen 50 kilogramm kábítószert foglaltak le, melyeknek becsült feketepiaci értéke több mint 175 millió forint.