Családi vállalkozásként kényszerítettek nőket prostitúcióra sarkadi férfiak

Vágólapra másolva!
Öt sarkadi testvér eleinte Berlinben futtatott prostituáltakat, később pedig kiterjesztették a bűnszervezetet és bevonték a fiaikat és a közel ismerőseiket is. A kiszolgáltatott helyzetben lévő, iskolázatlan lányokkal kegyetlenül bántak, megfélemlítették őket hogy ne szökjenek meg, és ne mondják el senkinek a történteket.
Vágólapra másolva!

Az öt férfi 2013-ban Berlinben kezdett el prostituáltakat futtatni. A lányok nehéz anyagi körülményeit, iskolázatlanságukat használták ki a beszervezéshez.

Több esetben szerelmet is ígértek, majd gazdaságilag és érzelmileg is függő helyzetbe hozva hálózták be őket.

A bevételük nagy részét elvették tőlük, amiből ők jól éltek. Azért, hogy növeljék a bevételt, 2018-tól kezdve bevonták hármat a gyerekeik közül, valamint 8 ismerősüket és kialakítottak egy bűnszervezetet.

Innentől kezdve a testvérek irányították a bandát, a többiek pedig végrehajtották az utasításaikat. Beszervezték a lányokat, elszállásolták, vitték őket, felügyelték a munkájukat és elvették a pénzüket.

A banda tagjai nem válogattak a módszerekben, ha meg akarták szerezni a lányok pénzét, vagy meg akarták őket félemlíteni, hogy ne leplezzék le a bandát.

Gyilkossággal, csonkítással fenyegették a családjaikat, megverték őket, vagy kutyavizeletbe, felmosóvízbe nyomták a fejüket.

A lányoknak esélyük sem volt a menekülésre.

A bűnbanda 2013-tól 2020 májusáig 45 nőt kényszerített prostitúcióra, és legkevesebb 581 millió forintot szereztek meg.

Forrás: Police.hu

A rendőrök 2020 májusában fogták el a banda tagjait, és több ingatlant, autót és ékszert is lefoglaltak. Az ügyészség bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem miatt emelt vádat a tagok ellen, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre.