A kormány tárgyal a pedagógus-szakszervezetekkel

élőlánc, tiltakozás, tüntetés, tanár, tanárok, diák, diákok, 2022.10.27., reggel, budapest
Vágólapra másolva!
Egyeztetésre hívta a pedagógus sztrájkbizottság képviselőit november 7-én délután három órára a közoktatásért felelős államtitkár – jelentette be a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten, írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Nagy Erzsébet PDSZ-ügyvivő ma reggel, az élőláncos demonstráció előtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy november 7-én fogadják a kormány képviselői a sztrájkbizottságukat délután három órakor, illetve ezt megelőzően a közoktatás helyzetéről szóló parlamenti vitanapra is sor kerül november 2-án. Mint ismert, a kormány soha nem látott pedagógus-béremelést jelentett be két hete, amit a baloldal meg akar akadályozni.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke hozzátette még, novemberben újabb budapesti tüntetést terveznek, és úgynevezett demokráciaórákat is tartanának iskolákban. Azt nem árulták el, hogy pontosan mit és ki tanítana az úgynevezett demokráciaóra keretében. A sajtótájékoztatón részt vett a magát noÁrnak hívó baloldali aktivista, Molnár Áron is, akinek a cége megduplázta a bevételeit egy év alatt, erről itt írtunk bővebben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!