Magyar Levente: Fontos, hogy a Kárpát-medence nagyvárosai repülővel is elérhetőek legyenek Magyarországról

MAGYAR Levente
Budapest, 2022. március 31. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond az SK-Precíziós Szerszámgyártó Zrt. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a minisztériumban 2022. március 31-én. A társaság több mint 2 milliárd forintos beruházással új gyárat épít Sárospatakon, a fejlesztéssel közel 30 olyan új munkahely létesül a gépiparban, ami a világ csúcstechnológiáit képviseli. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A kormány fontos törekvése, hogy a Kárpát-medence nagyvárosai repülőgéppel is elérhetőek legyenek Magyarországról - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn a debreceni repülőtéren, az Aeroexpress regionális légitársaság járatbejelentő sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Magyar Levente azt mondta, a Budapestet Kolozsvárral, Debrecent Kolozsvárral és Marosvásárhellyel összekötő járatokat indító légitársaság tevékenysége találkozik a kormány törekvésével, hogy megkönnyítse a kapcsolattartást az anyaország és Erdély között.

A politikus emlékeztetett rá, hogy a magyar állam az év elején átvette a debreceni repülőtér többségi tulajdonát, és az a célja, hogy a 21. század követelményeinek megfelelő, modern, nagykapacitású repülőtere legyen a régiónak.

A cél, hogy könnyebbé váljon a kapcsolattartást az anyaország és Erdély között. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd