Palkovics László: Az Országos Meteorológiai Szolgálat működésében voltak hiányosságok

Miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása, 2022.05.18. Parlament, Dr. Palkovics László
Miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása, Dr. Palkovics László
Vágólapra másolva!
Tudós ember nem ítéli meg a kollégái tevékenységét, miniszterként azonban feladatom, hogy egy intézmény megfelelő működéséhez biztosítsam a feltételeket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat működésében voltak hiányosságok az elmúlt években – mondta a Mandinernek Palkovics László. A miniszter azt mondja: nem az augusztus 20-i előrejelzés miatt menesztette a két vezetőt, és a jövőben sem kíván a kormány beleszólni az OMSZ munkájába. 
Vágólapra másolva!

Palkovics elmondta, a kormány számára az elkövetkező időszak legnagyobb feladata az ország energetikai rendszerének átalakítása, ezzel összefüggésben pedig a klímaváltozással kapcsolatos jelenségek kezelése.

Korábban meteorológiával foglalkozó akadémikusokkal, professzorokkal beszéltem arról, ők hogyan látják az OMSZ jövőjét, és megerősítették: érdemes lenne bővíteni a tevékenységét kutatási feladatokkal - tette hozzá.

Palkovics László: Az Országos Meteorológiai Szolgálat működésében voltak hiányosságok Fotó: Csudai Sándor

A szakma képviselőinek azt fogom javasolni, hogy jöjjön létre egy országos meteorológiai és klímakutató intézet - mondta a miniszter.

Palkovics arról is beszélt, hogy nem volt ott az operatív törzs ülésén, egyébként nem jár tűzijátékra sem, de kétségtelen: az ilyenfajta tevékenységnek óhatatlanul van rizikója.

A teljes interjút itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!