Magyar Levente: Magyarország folytatja Ukrajna támogatását

Magyar Levente, Logisztikai Fórum 2020, 2020.10.15.
Budapest, 2020. október 15. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a Logisztikai Fórum 2020 tanácskozáson a Budapest Music Centerben 2020. október 15-én. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Magyarország folytatja Ukrajna és azon belül Kárpátalja humanitárius, szociális és gazdasági támogatását - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Ungváron, Kárpátalja kormányzójával folytatott megbeszélésén.
Vágólapra másolva!

Kárpátalja és Ukrajna nem marad segítség nélkül, Magyarország képességéhez és gazdasági erejéhez mérten mindent megtesz annak érdekében, hogy csökkentse az ukrán nép szenvedéseit - közölte a politikus. A felek áttekintették Magyarország segélypolitikáját Kárpátalja vonatkozásában. A segítséget megköszönve Viktor Mikita kormányzó kiemelte

a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat folyamatos, jól szervezett támogatását, amelynek révén csak Kárpátalján 250 olyan intézményt segített, amely belső menekülteket fogad be és lát el.

Megkezdődtek az érdemi előkészületek arra, hogy kiszállítsák az Ukrajnában rekedt gabonát.

- fogalmazott az államtitkár. Ehhez Magyarországnak rövid időn belül jelentős fejlesztéseket kell megvalósítania, amelynek ütemtervét egyeztetik Kárpátalja vezetőivel - mondta.

Tárgyalások folynak az ukrán gabona Magyarországon történő átszállítása ügyében is Forrás: MTI/Soós Lajos

- tette hozzá Magyar Levente. A tervek szerint lvivi és kijevi tárgyalásain Magyar Levente gyakorlati kérdéseket vitat meg ukrán partnereivel, valamint - ahogy fogalmazott - "fontos bejelentések várhatók a Kijev környéki újjáépítések kapcsán", amelyből Magyarország is kiveszi a részét.