Vérvételhez szükséges eszközökkel is segít Magyarország Ukrajnának

Vágólapra másolva!
Az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve 10 ezer vérvételhez szükséges speciális zsákot szállít Magyarország Ukrajnába, amely akár 30 ezer sebesült ellátásához is segítség lehet.
Vágólapra másolva!

Ljubov Nepop Ukrajna budapesti nagykövete és Vargha Tamás, a külügyminisztérium államtitkára pénteken közösen indította útjára azt a tízezer vérvételhez szükséges speciális zsákot, amelyek akár harmincezer sebesült ellátására is elegek lehetnek.

Az eseményen az ukrán nagykövet köszönetet mondott Magyarországnak a segítségért. Mint mondta, minden segítség emberéleteket ment meg.

- tette hozzá a nagykövet.

Az adomány kapcsán Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter azt írta közösségi oldalán,

Borzalmas és szívszorító mindaz, amin az embereknek keresztül kell menniük Ukrajnában, immáron tizenhat napja. Mi ahol csak tudunk segítünk, hiszen több mint 200 ezer menekültet fogadtunk a határainkon, amivel párhuzamosan jelenleg is zajlik Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segélyakciója.

Szijjártó Péter azt is hozzátette, „látva mindazt ami Ukrajnában történik, nem kérdés, hogy ilyenkor a legfontosabb nem lehet más, mint az emberi élet védelme. Az Országos Vérellátó Szolgálattal ezért ma soron kívül teszünk eleget az ukránok segítségkérésének és tízezer vérvételhez szükséges zsákot küldünk az országba."

Kiemelte,

a tízezer vérvételi zsák, akár harmincezer sebesült ellátására is elég lehet,

„most mégis inkább azt kívánnánk, bárcsak egyet se kéne használni".