Fidesz: A baloldal az üzemanyagár befagyasztását sem támogatta

MÁRKI-ZAY Péter ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ FOTÓ KÉPKIVÁGÁS konferencia Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré polgármester politikus SZEMÉLY
Budapest, 2019. december 9. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A baloldal az üzemanyagár befagyasztását sem támogatta - közölte a Fidesz szóvivője szombaton az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatban.
Vágólapra másolva!

Horváth László emlékeztetett: a Fidesz-KDNP-kormány 2021 novemberében "megálljt parancsolt az üzemanyagárak növekedésének", 480 forintban maximalizálta a benzin és a gázolaj árát.

A kabinet a hatósági árazással határozott lépést tett az energiaárak és az infláció növekedésével szemben

- mutatott rá.

Márki-Zay Péter Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, a "baloldal persze - szokásához híven - ezt a döntést sem támogatta".

"A baloldal választott vezetője, Márki-Zay Péter személyesen is támadta az üzemanyagárak befagyasztását. Úgy fogalmazott, hogy ő semmilyen szociális komponenst nem tart indokoltnak az üzemanyagárak mérséklésében, sőt cinikusan azt is hozzátette, hogy a magyarok alkalmazkodjanak a magas árakhoz, és vegyenek kisebb autót" - fejtette ki Horváth László.

Hangoztatta: a Fidesz-KDNP egyáltalán nem ért egyet ezzel a hozzáállással.

- szögezte le a kormánypárti politikus.