Egy óra alatt nyolcszor vásárolt más bankkártyájával egy fiatal pár

bankkártyacsalók Balatonlellén 2021 júliusban
bankkártyacsalók Balatonlellén 2021 júliusban
Vágólapra másolva!
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és jogtalan elsajátítás miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség két budapesti fiatallal, egy nővel és egy férfival szemben, akik a nyári ingatlanforgalmi szezonban talált bankkártyával végrehajtott gyors vásárlásokkal okoztak kárt a kártya tulajdonosának.
Vágólapra másolva!

A két fiatal júliusban érkezett Balatonlellére, ahol a nő még az érkezésük napoján talált egy értékes pénztárcát, amelyben készpénz és bankkártya is volt.

Gyors költekezésbe kezdtek.

A nő egy órán belül összesen nyolcszor vásárolt a bankkártyával, kihasználva azt, hogy

meghatározott összeg alatt a kártya használatához nem volt szükség PIN kódra.

Kozmetikai cikkeket, dohányárut, divatékszereket, pénztárcát és táskát is vett. Több helyen vele volt a férfi is, aki bűnsegédje lett a bűncselekmény elkövetésében.

A nő a jogtalan elsajátítással 65 ezer forint, míg a bankkártyával visszaélve, társával együtt, közel 52 ezer forint kárt okozott a kártya tulajdonosának.

Az összeg azért nem nőtt tovább, mert ahogy észrevette a tulaj, hogy nincs meg a kártyája, letiltatta a bankkártyát.

bankkártyacsalók Balatonlellén 2021 júliusban Forrás: Magyarország Ügyészsége

A kártyaletiltással egy időben a csalók éppen egy ruházati boltban vásároltak, ahol a bolt üzemeltetője gyanúsnak találta, hogy a ruhadarabokat külön-külön fizetik ki.

Amikor az utolsó vásárlást elutasította a bank, megpróbálta visszatartani őket.

A figyelmes boltos nem járt sikerrel, de a fonyódi rendőrök nem sokkal ezután elfogták és őrizetbe vették a fiatalokat. Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a letartóztatás alatt álló, és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló csalókkal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint a kár megtérítés indítványozta.