Gyurcsány polgármestere hirdetéssel próbálja elterelni a figyelmet a vakcina-visszaszállítós botrányáról

Vágólapra másolva!
Az önkormányzati választás óta nem hirdetett közösségi oldalán Szaniszló Sándor, azonban a vakcina-visszaszállítós botránya után ezt most mégis fontosnak tartotta. Gyurcsány politikusa tehát megpróbálja a közvélemény figyelmét elterelni a kellemetlen ügyről, arról nem is beszélve, hogy posztjában kormányzati támogatásból megvalósuló fejlesztésekkel kampányol. 
Vágólapra másolva!

Hétfő óta fizetett hirdetésként jelenik meg Szaniszló Sándor legújabb bejegyzése a Facebookon. Mivel a DK-s polgármester utoljára az önkormányzati kampányban hirdetett a közösségi oldalán, így erős a gyanú arra nézve, hogy ezzel próbálja meg elterelni a közvélemény figyelmét a kellemetlen ügyéről.

Szaniszló egyébként a pénzért terjesztett bejegyzésében azzal dicsekszik, hogy a kerület idén 800 millió forintot, jövőre 1,2 milliárdot fordíthat a 18. kerületre az Egészséges Budapest Program keretében, ami megfogalmazása szerint "a fővárosi támogatásnak köszönhető". Csakhogy ez nem igaz, ugyanis

a DK-s politikus kormányzati támogatásból megvalósuló fejlesztéssel kampányol.

Mint az a kicsivel később közzétett videóüzenetéből kiderül, a Zsebők Zoltán szakrendelő kibővítését és korszerűsítését abból az ötvenmilliárdos keretből finanszírozzák, amit a fővárosi önkormányzat a kormányzattól kapott.

Emlékezetes, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és Karácsony Gergely főpolgármester tavaly februárban, még a járvány előtt közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy öt év alatt 50 milliárdot kap egészségügyi fejlesztésre Budapest.

Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere megpróbálja elterelni a közvélemény figyelmét botrányáról Forrás: Facebook/Szaniszló Sándor

A napokban robbant ki a pestszentlőrinci polgármester vakcina-visszaszállítós botránya. Mint ismert, a baloldali politikus múlt héten közölte közösségi oldalán, hogy a jelentkezők hiánya miatt több száz adag kínai vakcinát elszállítanak a kerületből. Bejelentését követően a kommentfelületen több százan kifogásolták, hogy a városvezetés nem ajánlotta fel számukra a Sinopharmot, amit egyébként minden probléma nélkül elfogadtak volna. A tömegfelháborodás következtében Szaniszló előbb ötször módosította, majd végül törölte posztját.

A DK-s politikus ezután ellentámadásba próbált kezdeni, és előbb egy posztban, majd egy Facebook-videóban bizonygatta, hogy nem oltásellenes. Utóbbiban egyenesen azt állította, hogy az önkormányzat levélben folytatott kampányt az oltások mellett. Csakhogy az Origóhoz eljuttattak egy példányt a lakossági kérdőívből, ami nem egészen ezt mutatja.

Az ügyben büntetőfeljelentést tettek Szaniszló ellen, aminek kapcsán az Origo megkérdezte ifj. Lomnici Zoltánt, a Századvég jogi szakértőjét, az ügynek lehetnek-e jogi következményei, és ha igen, pontosan mik azok. A jogász szerint indokolt lehet a büntetőjog eszközeivel fellépni a vakcinákkal kapcsolatos megtévesztő és a hatékony védekezést akadályozó véleményekkel szemben.