Professzionális tv-stáb kísérte a rendőröket Szájer József elfogásakor, egyre nyilvánvalóbb a titkosszolgálati akció

Vágólapra másolva!
A legújabb, Szájer József elfogásáról kikerült videó világosan bizonyítja, hogy egy előre megtervezett titkosszolgálati akcióról lehetett szó, mivel egy rendőrségi akciót nem szokott profi tévés stáb kísérni. A cél az lehetett, hogy így gyakoroljanak nyomást az uniós büdzsét és helyreállítási alapot vétózó Magyarországra. Mint ismert: a nyomásgyakorlás nem volt eredményes, az uniós csúcs Magyarország nagy sikerét hozta, a várhatónál is több pénz jön Magyarországra.
Vágólapra másolva!

Szerdán kiderült, hogy Szájer József decemberi elfogásánál a rendőröket egy profi tévés stáb is elkísérte. A belga VTM televízió feltűnően professzionális stábja végig ott lehetett. HD-kamerával (feltehetően két kamerával) dolgozhattak, tökéletes minőségű hangfelvételt készítettek, azaz, meglehetősen felkészült és beavatott stábról volt szó.

A mostani videó tálalása is elég sajátos. Véletlenségből éppen a baloldali Euronows veszi észre az előzetes videót, és így reklámozzák a csütörtök esti tévéműsort...

De térjünk vissza a tévéstábhoz. Aki kicsit is ismeri a belgiumi rendőrségi állapotokat, a legmagasabb szintű engedély (sőt, nem engedély, inkább parancs) kellett ahhoz, hogy a tévések ott legyenek. Egészen pontosan: a tévéseket magukkal vitték, tudatosan. A belga rendőrség egy sima tolvaj lebuktatásánál is fél. A zavaros személyiségi jogi ügyek, a hol kétbalkezes, hol agresszivitásba torkolló rendőri akciók miatt végképp.

Mindez azt bizonyítja, hogy meglehetősen erős a gyanú, hogy szervezett titkosszolgálati akcióról lehetett szó, mivel a razziát végrehajtó rendőröket nem szokta profi tévés stáb kísérni. Belgiumban főleg nem.

Mindennek a célja az volt, hogy az akkori uniós költségvetési tárgyaláson nyomást gyakoroljanak a magyar kormányra. Mint ismert, akkor a 2021-27-es uniós költségvetésről és a 750 milliárd eurós újraindítási hitelről zajlottak a tárgyalások, és Magyarország korábban jelezte, hogy vétózni fog. A (feltételezhetően) titkosszolgálati akció nem érte el a célját, Magyarország számára ugyanis az uniós csúcs rendkívül nagy sikerrel zárult.

Jól látszik tehát, hogy a magyar kormányra így próbáltak nyomást gyakorolni, hogy álljon el a vétótól.

Egyébként korábban Ujhelyi István, szocialista európai parlamenti képviselő Soros György aktivistájának, Gulyás Mártonnak a Partizán nevű internetes blogjában arra utalt, hogy a titkosszolgálatok állhatnak Szájer József ügye mögött. A MSZP-s politikus azt is elmondta akkor, hogy a sajtónál előbb értesült a hírről. Azaz, a baloldal számára sem volt kérdés, hogy titkosszolgálati akcióról lehetett szó.

Szerda délután Szájer József oldalán megjelent egy közlemény, melyben a következőt írja:

Belgiumi ügyvédem a mai napon azt közölte velem, hogy a belga ügyészség tájékoztatta, hogy a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19 korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem.

Az ügy lezárult, annak kapcsán az alábbi nyilatkozatot teszem:

A politikát három és fél évtizede szabadságharcosként kezdtem. A kommunista diktatúra ellen, Magyarország függetlenségéért, Európa újraegyesítéséért és azért küzdöttem, hogy minden magyar szabad emberként élhessen a hazájában. Ez a harc sikeres volt. Mindig a nemzet közös ügyét néztem, magamat soha előre nem toltam, politikus harcostársaimat tiszteltem, a választók által rám bízott képviselői munkát tisztességgel elvégeztem és ellenfeleimmel is méltányosan bántam.

Az európai politizálás tizenhat éve során a magyar nemzet érdekeit és szabadságát szolgáltam, hazámat megalkuvás nélkül, mindig megvédtem a nemtelen, külső, hungarofób támadások ellen. A 2020 november 27-i magatartásomért - mandátumomról és párttagságomról való gyors lemondással - vállaltam a politikai felelősséget, azért mindenkit megkövettem.

Az elmúlt hónapokban számos méltánytalan, vagy gyűlölködő támadás is ért, de együttérző megnyilvánulásokat is kaptam. Megköszönöm mindenkinek, aki a legnehezebb időszakban lelki támaszt, vigaszt és segítséget nyújtott. Mindig tiszteletben tartottam az emberi méltóságot és a mindenkinek a magánélethez való jogát.

Harminc éves politikai pályám során homofób megnyilvánulást nem tettem; beszédeim, írásaim, interjúim vizsgálatával - amelyek itt, ezen a honlapon (www.szajer.hu) is szinte hiánytalanul hozzáférhetőek - erről bárki meggyőződhet. Képviselői pozíciómról való lemondással megszűnt nyilvános közszereplői státuszom. A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog. Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárom.