A Mészáros-csoport 50 milliót adományozott a Heim Pál Gyermekkórháznak

koronavírus, vírus, járvány, Budapest, Heim Pál Gyermekkórház, bejárat
Vágólapra másolva!
A Mészáros-csoport ötvenmillió forintot adományozott a GYERMEKKOR Gyermekgyógyítás Korszerűsítéséért Alapítványon keresztül a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára egy új és korszerű Élettani Laboratórium létesítésére - tudatta a cégcsoport közleményében. 
Vágólapra másolva!

A kialakítandó új élettani vizsgáló egységben a többi között az érző idegpályák károsodásának korai mérésére, az autonóm idegrendszer funkciójának jellemzésére, és terhelés közbeni szív- és érrendszeri vizsgálatra nyílik lehetőség az új műszerekkel - áll a közleményben.

A Heim Pál Gyermekkórház Fotó: Csudai Sándor - Origo

Dr. Nagy Anikó, az Intézet főigazgató főorvosa az adomány kapcsán elmondta:

Dr. Tóth Krisztina, a Mészáros-csoport kommunikációs igazgatója a támogatásról szólva hangsúlyozta: a koronavírus-járvány miatt természetes módon a közfigyelem elsősorban az idősekre fókuszál, de

eközben sem szabad megfeledkeznünk a segítségre szoruló gyermekekről, akiknek elkötelezett támogatója a Mészáros-csoport.

Hiszen ne feledjük:

– tette hozzá a kommunikációs vezető.

Az adománynak köszönhetően kialakítandó új Élettani Laboratórium az Intézet Üllői úti főépületében kap majd helyet, és várhatóan az év végéig megkezdheti működését.