Három kórházban indult büntetőeljárás védőeszközök eltűnése miatt

koronavírus szájmaszk gyártás rabok Debrecen
Debrecen, 2020. március 26. Egészségügyi védőmaszkokat készítenek a fogvatartottak a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Debrecenben 2020. március 26-án. Az operatív törzs feladatmeghatározása alapján napi 24 órában gyártják a védőmaszkokat. A Törökországból érkezett nyolc tonnányi alapanyag 6.6 millió szájmaszk előállításához lesz elegendő. A gyártási kapacitás jelenleg napi 33 ezer darab. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A kórházparancsnokok feljelentése alapján három kórházban indult büntetőeljárás védőeszközök eltűnése miatt - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs ügyeleti központjának munkatársa a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Kiss Róbert ismertette, literes kiszerelésű fertőtlenítőszerek, szájmaszkok, kézfertőtlenítők, vizsgálókesztyűk, törlőkendők és informatikai eszközök is tűntek el az érintett intézményekből.

Egészségügyi védőmaszkokat készítenek a fogvatartottak a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Debrecenben 2020. március 26-án Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Beszámolt arról is, hogy elfogtak, majd idegenrendészeti őrizetbe helyeztek egy Magyarországról kitoloncolt - korábban koronavírus-fertőzéssel kezelt - iráni állampolgárt, aki megszökött a hatósági intézkedések elől. Őt a Terrorelhárítási Központ (TEK) kutatta fel és a Készenléti Rendőrség fogta el. Tíz társának csütörtökön kell elhagynia az országot.