Szándékosan arcon köhögött embereket két férfi Szombathelyen

koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség
Budapest, 2020. március 28. Katonai rendészek járőröznek a Fővám téri piacon a kijárási korlátozás kezdetének napján, 2020. március 28-án. A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Ebben a két hétben az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni. Az élelmiszerboltokat, drogériákat, patikákat 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek látogathatják. A rendőrség a közterületeken „megnyugtató, segítő, empatikus és lojális intézkedésekkel” sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartásra. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Szándékosan arcul köhögte és koronavírus-fertőzéssel fenyegette az embereket egy szombathelyi patika előtt két férfi. Ezért garázdaság szabálysértése miatt pénzbírságra ítélte őket a Szombathelyi Járásbíróság.
Vágólapra másolva!

Tóth András közölte, hogy a két elkövető március 18-án egy szombathelyi gyógyszertárhoz érkezőket

szándékosan arcon köhögték, majd obszcén szavakkal illették őket.

Egyikük azt kiabálta az embereknek:

A járásbíróság előkészítő eljárás során meghozott határozata szerint a kirívóan közösségellenes magatartás alkalmas volt arra,

hogy az érintettekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Illusztráció Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A bíróság nyomatékos súlyosbító körülményként értékelte az elkövetés helyét és idejét, tekintettel arra, hogy akkor már hatályban volt a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet kihirdető kormányrendelet.
Az elkövetők - egy magyar és egy ukrán állampolgárságú férfi - nem tettek vallomást, de a szabálysértés elkövetését elismerték.

A bíróság 200-200 ezer forint pénzbírsággal sújtotta őket.