A Pesti úti idősotthonban 49-re nőtt a halottak száma

Budapest koronavírus korona vírus fertőzés betegség járvány Belváros bulinegyed vendéglő enyhítés feloldás kijárási korlátozás pincér maszk
Vágólapra másolva!
3954 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és meghalt öt idős, krónikus beteg - íjra a Koronavírus hivatalos kormányzati oldala.
Vágólapra másolva!

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19),

ezzel 3954 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 5 idős, krónikus beteg. Ezzel 539 főre emelkedett a betegség miatt meghaltak száma, 2205-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1210 főre csökkent.

Betegek eloszlása megyénként Forrás: Origo

Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, a halottak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

A Pesti úti idősotthonban 49-re nőtt a halottak száma.

Étterem Budapesten a kijárási korlátozás feloldása után Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az oldal felhívja a figyelmet arra, hogy a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el.

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni, és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.